SPORT 23 aprilie 2018

Sepsi OSK a pierdut două puncte în prelungiri

de Covasna Media | 1343 vizualizări

Meciul de la Botoșani a avut o încărcătură specială pentru Sepsi OSK, în garnitura covăsneană fiind cinci jucători care, în trecutul apropiat, au evoluat pentru echipa moldavă: Hadnagy, Fülöp István, Kuku, Ursu și Ghinga. În plus, Fülöp István a fost la un pas să bifeze un duel cu fratele său Levente, care însă nu a fost inclus pe raportul oficial al celor de la FC Botoșani.

Jocul a început cu o mare ocazie a formației noastre, care a ratat în chiar primul minut, prin Obsivac, care a șutat din vole, la un corner, mingea fiind deviată de un fundaș. În minutul 18, la o greșeală nepermisă de plasament, fundașul central Plămadă a urcat în atac și, nemarcat în careul nostru, a reluat cu capul lângă bară, plonjonul lui Niczuly fiind inutil.

Moldovenii au mai avut o bună ocazie de a-și majora avantajul pe tabela de marcaj dar echipa noastră a acționat cu calm și a reușit să estompeze presiunea localnicilor. Mai mult, spre finele primului mitan am început să ne creăm ocazii importante la poarta lui Cobrea.

Golul egalizator a fost, oarecum, rodul unei faze întâmplătoare. Alex Gorrin s-a demarcat pe aripa dreaptă și a centrat înapoi, la colțul scurt. Acolo a apărut, ca din pământ, absolut surprinzător, închizătorul macedonean Petrovikj, care a reluat cu latul, foarte rafinat, la bara a doua, restabilind egalitatea.

Prima repriză s-a încheiat cu un rezultat echitabil de 1-1, un ușor avantaj teritorial și la nivelul posesiei fiind consemnat în dreptul alb-roșiilor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe. 

Startul părții a doua a fost fulminant. În minutul 48, Fülöp István l-a depășit pe Plămadă și a sprintat către poarta adversă. Autorul deschiderii de scor a avut o singură opțiune, aceea de a-l placa precum la rugby pe jucătorul nostru. Plămadă a fost eliminat direct cu cartonașul roșu, iar Fülöp István a executat periculos lovitura liberă rezultată, dar puțin peste bara transversală.

În minutul 61, Marko Simonovski a reușit un gol de kinogramă. Atacantul macedonean a insistat la o minge trimisă în adâncime și, din interiorul careului mare, a trimis un șut superb, în diagonală, la vinclul porții adverse, aducându-ne în avantaj.

Meciul a scăzut apoi în intensitate, intrând într-un ritm de uzură. Spectacolul a scăzut și pe fondul acestui joc, Tincu, la o neatenție în lanț a apărării noastre, în minutul 90+3, a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap.

Sepsi OSK are 20 de puncte și este pe locul patru al play-out-ului. Echipa noastră rămâne singura neînvinsă, iar Eugen Neagoe a ajuns la 20 de meciuri consecutive în play-out, la Poli Iași și Sepsi OSK, fără eșec.

Antrenorul principal de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Eugen Neagoe, a început cu următoarea formulă de echipă: Niczuly – Dalmau Martinez, Viera (cpt.), Obsivac, Dima – Ghinga, Petrovikj – Kuku (min. 55 De Oliveira), Fülöp, Alex Gorrin (min. 66 Tandija) – Simonovski (min. 72 Hadnagy). Rezerve neutilizate: Fejer, Ursu, Hamed, Burlacu.

Cartonașe galbene: Fülop, Simonovski, De Oliveira, Obsivac, Petrovikj, Viera.

Cristian Frisk

Foto: Facebook / Sepsi OSK

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.