SPORT 8 octombrie 2018

Sepsi OSK – Gaz Metan Mediaș 1-2, primul eşec după cinci runde

de Covasna Media | 563 vizualizări

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a pierdut, pe teren propriu, partida din etapa a 11-a a Ligii I la fotbal, disputată contra celor de la Gaz Metan Mediaș. Scorul final al întâlnirii a fost 2-1 (1-1).

Elevii lui Eugen Neagoe au deschis scorul prin Yasin Hamed, în minutul 31, la o fază de contraatac la care Mensah a centrat la firul ierbii, de pe dreapta. În mijlocul careului, Marius Constantin a alunecat, iar Hamed a rămas singur și a șutat imparabil, tot pe jos. De remarcat că la faza deschiderii de scor, Simonovski era în ofsaid, în careul mic, dar poziția sa nu a influențat traiectoria mingii și nici nu l-a încurcat pe portarul advers.

Bucuria noastră a durat numai 7 minute, deoarece la o lovitură liberă, fundașul Iulian Cristea a urcat în atac și a plasat excelent o lovitură de cap, la vinclul porții lui Niczuly. Viera a sărit cu puternicul Carlos Fortes, însă De Moura a strâns târziu și astfel a apărut golul egalizator.

După pauză, jocul a înghețat undeva în treimea neutră, ambele formații părând mulțumite cu remiza. Intenția lui Eugen Neagoe de a conserva acest rezultat a fost clară în minutul 75 când a introdus un al treilea mijlocaș defensiv, pe Karnitsky, scoțându-l pe singurul atacant de careu, Simonovski.

Schimbarea nu a avut însă și efectul scontat. Aglomerarea noastră de la mijlocul terenului avea, pe final, să ne coste. La 1-1, Vașvari a ratat o ocazie imensă, după un un-doi cu Florin Ștefan, șutul său, din centrul careului, trecând de puțin pe lângă bară.

În minutul 88, la o fază de contraatac, asemănătoare cu cea din care noi am deschis scorul, căpitanul oaspeților, Marius Constantin, a sprintat pe contraatac (efectul faptului că nu avea atacant de marcat) și a pasat cu călcâiul la o centrare de pe dreapta, pentru David Caiado. Portughezul, pasator la primul gol al medieșenilor, a îndeplinit o simplă formalitate aducând echipei sale cele trei puncte.

Trebuie remarcat și că Fülöp István a fost înlocuit cu Mensah în minutul 15, după ce s-a autoaccidentat la o fază banală, undeva la mijlocul terenului.

Echipa utilizată de antrenorul Eugen Neagoe: Niczuly – De Moura, Viera, Jovanovic, Sato – Vașvari, Velev – Fülöp, Hamed, Tandia – Simonovski. Au mai intrat Mensah, Florin Ștefan și Karnitsky. Stephen Drăghici nu a putut evolua fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

Cu 16 puncte în cont, echipa noastră rămâne în zona liniei de demarcație dintre play-off și play-out, în cel mai echilibrat campionat din ultimii 40 de ani, în România.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.