SPORT 27 aprilie 2018

Sepsi OSK – Dinamo se joacă luni

de Covasna Media | 831 vizualizări

Partida din etapa a VII-a a play-out-ului Ligii I la fotbal, Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Dinamo va avea loc luni, 30 aprilie, ora 18.00, pe Stadionul Municipal din Sf. Gheorghe. Iată câteva detalii despre titrata echipă care ne vizitează, în rândurile de mai jos.

Echipa de fotbal Dinamo București a luat ființă în anul 1948, sub auspiciile Ministerului Afacerilor Interne. Alb-roșii au fost introduși direct în prima divizie fiind, în momentul de față, singura echipă românească a cărei evoluție s-a consemnat doar în eșalonul de elită, după ce CSA Steaua București, în actualul sezon, evoluează în Liga a IV-a.

De asemenea, comparativ cu alte nume clasice ale fotbalului românesc, cum ar fi Steaua, Rapid, Poli Timișoara sau Universitatea Craiova, la Dinamo nu există probleme legate de revendicarea palmaresului. Reorganizarea și desprinderea secției de fotbal din clubul-mamă s-a făcut fără mari dificultăți, iar relația dintre FC Dinamo București și CS Dinamo București este una amiabilă. Echipa de fotbal Dinamo București, instituție profesionistă de drept privat, conlucrează cu clubul patronat de către Ministerul Afacerilor Interne.

De-a lungul vremii, fotbaliștii de la Dinamo au alimentat permanent loturile naționale, nume ca Mircea Lucescu, Dudu Georgescu, Radu Nunweiller, Pârcălab, Dinu, ori în perioada ceva mai apropiată, Răducioiu, Lupescu, Lupu, Timofte, Andone, Rednic, regretatul Michael Klein, Stelea și așa mai departe, fiind arhicunoscute de către microbiștii români.

Dinamo a cucerit de 18 ori titlul de campioană națională și de 13 ori Cupa României. De asemenea, în palmaresul dinamoviștilor de află două Supercupe ale României și o Cupă a Ligii, ultima ediție a acestui trofeu înainte de desființare. Pe plan internațional, Dinamo a jucat o semifinală de Cupa Campionilor Europeni, în 1982-1983, iar în defuncta Cupă a Cupelor a ajuns de două ori în primăvară, atingând consecutiv faza sferturilor de finală, ediția 1988-1989, respectiv a semifinalelor, în 1989-1990.

Dinamo a fost preluată având mari datorii financiare, de către omul de afaceri Ionuț Negoiță, iar momentan situația de insolvență nu a putut fi depășită. Din motive de ordin financiar, Dinamo a ratat participarea în cupele europene, deși pe criterii de performanță ar fi avut dreptul, în sezoanele 2014-2015, respectiv 2015-2016.

Actualul antrenor al formației este fostul jucător al echipei Florin Bratu, cel care l-a schimbat, după rezultate nesatisfăcătoare, pe Vasile Miriuță, clujean care a evoluat și în naționala de fotbal a Ungariei. Printre cei mai cunoscuți jucători actuali se numără fundașul Hanca, mijlocașul Nistor sau atacantul Nemec, internațional slovac. Dinamo îl are în lot pe portarul Penedo, 36 de ani, internațional din Panama, singurul jucător din Liga I care va evolua la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, care va avea loc la vară.

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.