SPORT 20 martie 2011

Sepsi le-a dat emoţii arădencelor

de Covasna Media | 474 vizualizări
Derby-ul penultimei etape a seriei A1 a opus echipa antrenată actualmente de Stacey Nolan, ICIM Arad, şi prima echipă antrenată de acesta în România, Sepsi Sfântu Gheorghe. Pentru gazde victoria însemna asigurarea locului secund la intrarea în play-off, în joc mai fiind şi un moral pozitiv în vederea abordării semifinalei Cupei României. Cu toate acestea oaspetele încep mai bine partida, Annemarie Pârău reuşeşte 5 puncte

Derby-ul penultimei etape a seriei A1 a opus echipa antrenată actualmente de Stacey Nolan, ICIM Arad, şi prima echipă antrenată de acesta în România, Sepsi Sfântu Gheorghe. Pentru gazde victoria însemna asigurarea locului secund la intrarea în play-off, în joc mai fiind şi un moral pozitiv în vederea abordării semifinalei Cupei României. Cu toate acestea oaspetele încep mai bine partida, Annemarie Pârău reuşeşte 5 puncte şi în minutul 5, la scorul de 2-9, banca arădeană solicită un time-out. Jocul gazdelor începe să se lege şi diferenţa se reduce la 1 punct, 8-9, dar jucătoarele din Covasna reuşesc să se menţină la conducere şi să se desprindă treptat. Andreea Huţanu se accidentează la o pătrundere a Monikăi Brosovszki şi nu mai poate continua partida, iar Gardin şi Vass reuşesc să-şi ducă echipă la un avantaj de 8 puncte la sfârşitul primului sfert, scor 14-22.

În debutul sfertului secund Annemarie Pârău pătrunde cu uşurinţă prin apărarea arădeană în timp ce sub celălalt panou Larisei Toma nu-i iese jocul deloc. Laura Drăgoescu încearcă să-şi ţină echipa în joc printr-o aruncare de 3 puncte, dar Sepsi se desprinde la 21-34. Vicecampioanele revin în joc. Apărarea impusă de Nolan recuperează mingi şi forţează adversarele la greşeli şi cu un minut înainte de pauza mare diferenţa e de doar 3 puncte, 31-34. Kerry Gardin transformă două aruncări libere şi sfertul al doilea se încheie 31-36.

Gazdele revin mai motivate de la cabine, Cristina Ciocan marchează 6 puncte consecutive şi îşi aduce pentru prima dată echipa în avantaj, 37-36. Din acest moment echipele merg cap la cap, pentru Arad punctează Ciocan şi Graham în timp ce pentru Sfântu Gheorghe principalele marcatoare sunt Gardin şi Pârău. Bilijana Savic iese şi ea accidentată în timp ce Pârău reuşeşte să egaleze la 48 în urma unor aruncări libere transformate în minutul 37. Ciocan readuce vicecampioanele în avantaj, 50-48, Graham reuşeşte un 3 point play, 53-48, iar Monika Brosovszki îl forţează pe Attila Veres să solicite timeout la 55-50. Jucătoarele din Sfântu Gheorghe reuşesc să aplice doar parţial ideile fostului căpitan al Naţionalei masculine şi sfertul se încheie 57-51.

Începutul ultimei perioade de joc aparţine oaspetelor, Pârău şi Gardin reuşesc să egaleze la 57, le răspunde Ciocan, 59-57, iar apoi Florentina Ardeleanu este faultată pe aruncare de 3 puncte. Aceasta nu reuşeşte să transforme decât 2 din cele 3 libere acordate şi avem din nou egalitate, 59-59. Pe rând, Laura Drăgoescu, Monika Brosovszki şi Ashlee Roberson reuşesc să desprindă ICIM-ul la 70-64.

Gazdele gestionează mai bine finalul reuşind să mărească diferenţa la 10 puncte prin aceeaşi Laura Drăgoescu pentru ca Annemarie Pârău să închidă tabela 76-68 pentru ICIM Arad.

În încheiere putem spune că cei 800 de spectatori prezenţi au avut parte de un meci spectaculos, cu răsturnări de situaţie, presărat cu greşeli atât din partea jucătoarelor cât şi a celor doi arbitri, în final câştigând echipa care a ştiut să aplice mai bine indicaţiile antrenorului. Surprinde absenţa galeriei oaspetelor şi timpul redus de joc acordat Anitei Meszaros, una din performele etapei precedente.

(Totalbaschet.ro)

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.