SPORT 17 aprilie 2023

Sepsi Kupa, o etapă a Campionatului Național de Sprint Urban, la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 555 vizualizări

În zilele de 22 și 23 aprilie, Sfântu Gheorghe va găzdui o etapă a Campionatului Național de Sprint Urban. La competiția organizată de Federația Română de Orientare, în colaborare cu municipiul Sfântu Gheorghe și Clubul Sportiv Municipal VSK din Miercurea Ciuc, pot participa și alergători fără experiență în orientarea în alergare, spun organizatorii. Înscrierile se fac până pe 19 aprilie.

Etapa de sprint urban va începe pe 22 aprilie, de la ora 17:00, și va avea loc în zona cartierului Simeria. A doua etapă, cea de alergare pe pistă, se va ține la stadionul vechi și va avea loc pe 23 aprilie, de la ora 10:00. În aceeași zi, de la ora 12:00, va avea loc ceremonia de premiere Sepsi Kupa. Pentru cele două etape se întocmește un singur clasament, spun organizatorii.

„În 2019 am mai făcut această competiție la Sfântu Gheorghe care ține două zile, sub egida Sepsi Kupa. În prima zi se aleargă etapa de sprint urban, iar în a doua zi se aleargă pe pista de tartan de la stadion. Cele două rezultate se cumulează și se face clasamentul. În 2021 am avut Campionatele Naționale tot la dumneavoastră în zonă. Etapele de pădure au fost la Reci și etapele de sprint urban la Târgu Secuiesc. De doi ani de zile suntem și unul dintre multiplii parteneri ai Zilelor Sportive care se organizează la Sfântu Gheorghe”, ne-a spus organizatorul competiției, Ráduly Róbert.

Conform acestuia, la eveniment vor participa aproximativ 200 de persoane din diferite zone ale țării. Totodată, sunt așteptați să se înscrie și alergători din Sfântu Gheorghe.

„Pe cei care vin din Sfântu Gheorghe îi primim oricând. Noi de aceea și facem un fel de combinație cu alergatul pe pistă și sportul acesta de orientare cu harta și cu busola, pentru că sunt mulți care aleargă, dar sunt destul de puțini care și gândesc în timp ce aleargă, fără să jignesc pe nimeni. Sportul nostru are această particularitate că pe lângă faptul că trebuie să alergi la viteză cea mai mare posibilă, trebuie să alergi și în direcția bună și să fii tot timpul atent pe unde o iei, ceea ce înseamnă că față de un alergător de cursă lungă, care încearcă să își deconecteze mintea, în orientare trebuie să fii tot timpul concentrat pe ceea ce faci și încotro alergi”, a mai punctat organizatorul.

Detalii suplimentare despre competiție se găsesc pe pagina orienteering.ro.

Sursă foto: Arhivă/Primăria Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.