SPORT 1 martie 2011

SEPSI BC a transferat-o pe Kerri Gardin

de Covasna Media | 452 vizualizări
În ultima zi permisă de regumalent, SEPSI BC a transferat-o pe americanca Kerri Gardin, o jucătoare cu o carieră impresionantă şi cu care echipa speră să mărească forţa ofensivă, dar şi pe cea defensivă pentru finalul sezonului. Kerri Gardin va face deplasarea în meciul de miercuri cu Iaşi din Cupă, dar va putea fi văzută de suporteri în meciul foarte important de pe teren propriu de sâmbătă din Sala Sporturilor Szabo Kati, cu Bega

În ultima zi permisă de regumalent, SEPSI BC a transferat-o pe americanca Kerri Gardin, o jucătoare cu o carieră impresionantă şi cu care echipa speră să mărească forţa ofensivă, dar şi pe cea defensivă pentru finalul sezonului. Kerri Gardin va face deplasarea în meciul de miercuri cu Iaşi din Cupă, dar va putea fi văzută de suporteri în meciul foarte important de pe teren propriu de sâmbătă din Sala Sporturilor Szabo Kati, cu Bega Timişoara.

Vizibil mulţumită de noua achiziţie, preşedinta clubului, Vass Ildiko declară: "Mulţumesc primarului Antal Arpad şi consilierilor locali pentru că au facut tot posibilul ca să primim banii la momentul potrivit şi astfel am ajuns acum în situaţia de a putea efectua acest transfer şi sperăm că şi Consiliul Judeţean îşi va respecta cuvântul şi vom primi banii promişi".

Jucătoare de talie, Kerri Gardin este o americancă de 1.86 m care a evoluat în WNBA şi în Euroligă. Parcursul ei începe în Freedom High School, unde a avut o medie de 18.4 puncte, 13.1 recuperări şi 4 pase decisive, fiind desemnată jucătoarea anului în Carolina de Nord. A continuat la facultate la Virginia Tech, în toată cariera ei de junioară având o medie de 11.1 puncte şi 8 recuperări. Pe măsură ce a avansat în carieră, media s-a îmbunătăţit, ajungând la 12.7 puncte şi 10 recuperări. Kerri a jucat cu success între 2006-2007 în prima ligă din Portugalia şi a câştigat campionatul cu ESSA Barreiro, după cele 24 de puncte înscrise în meciul decisiv, fiind desemnată MVP, plus premiul de cea mai bună jucătoare a ligii. A urmat un nou sezon în Portugalia, la CAB Madeira, cu care a evoluat în Europe Cup. Din 2008 a evoluat la Migros, în prima ligă din Turcia şi apoi la Connecticut Sun în WNBA, cu care s-a clasat pe locul al II-lea în campionat, pierzând în play-off în faţa celor din New York. A urmat Jolly Sibenik din Croatia, cu care a evoluat şi în Euroligă, unde a avut o medie impresionantă: 14,6 puncte şi 8,5 recuperări. Din nou în WNBA la Connecticut Sun, iar apoi Kerri merge din 2009 în Spania la Sedis Cadi, unde obţine o medie bună de 8,6 puncte şi 4,8 recuperări, la o medie de 23 de minute pe meci. Kerri Gardin evoluează din 2010 în Israel, jucând pentru Elizur Holon, unde avut o medie excelentă de 18,4 puncte and 10,1 recuperări.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.