SPORT 10 iulie 2018

Semifinale inedite la Campionatul Mondial de fotbal

de Covasna Media | 604 vizualizări
Sursa foto - fifa.com
Sursa foto - fifa.com

Campionatul Mondial de fotbal din Rusia a intrat în ultima săptămână. Astăzi, de la ora 21.00, într-un peisaj de vis, pe Stadionul Krestovsky din St. Petersburg, se joacă prima semifinală, între Franța și Belgia, de la ora 21.00.

Francezii au trecut în faza anterioară de Uruguay, văduvită de prezența superstarului Cavani, cu scorul de 2-0. Belgia a fost autoarea unei surprize de proporții, învingând Brazilia cu 2-1.

Belgienii au o echipă foarte puternică, iar în staff, unul dintre asistenții principalului spaniol Roberto Martinez este Theiry Henry. Acesta a cucerit titlul de campion european și mondial cu Franța, ca jucător, iar acum servește sub formă profesionistă, naționala Belgiei.

Jocul se anunță a fi unul extrem de interesant, din toate punctele de vedere. Spuneam și despre peisaj, stadionul insular fiind așezat chiar pe costa Golfului Finlandei.

Pe cealaltă parte a tabloului, Anglia și Croația se vor duela pentru un loc în marea finală, miercuri, 11 iulie, de la ora 21.00, pe Stadionul Lujniki din Moscova.

Englezii au învins Suedia cu 2-0, prin două goluri marcate cu capul, în timp ce Croația a eliminat din cursă chiar naționala țării gazdă, Rusia, după un thriller care s-a încheiat cu un scor general de 6-5. În timpul regulamentar a fost egalitate, 1-1, apoi ambele echipe au mai înscris câte o dată în prelungiri, deci la loviturile de departajare s-a intrat cu rezultatul de 2-2.

Modric a transformat cu noroc, în timp ce Mario Fernandes, autorul golului egalizator pentru Rusia, în prelungiri, a ratat un penalty ce s-a dovedit a fi decisiv. Astfel, Croația, încurajată de președintele țării, Kolinda Grabar-Kitarovic, a mers mai departe.

La finele săptămânii vor avea loc și cele două finale. Mai întâi cea mică, între învinsele din semifinale, sâmbătă, 14 iulie, cu începere de la ora 17.00. Apoi, duminică, 15 iulie, de la ora 18.00, iarăși pe Lujniki din Moscova, se dispută meciul meciurilor, miza fiind titlul mondial lăsat vacant de campioana en-titre Germania.

Vizionare plăcută!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.