SPORT 23 iulie 2019

Selecție pentru naționala U15 de fotbal a României

de Covasna Media | 736 vizualizări

Timp de o săptămână, cei mai talentați copii născuți în anul 2005 din țară și mai mulți jucători care evoluează peste hotare sunt monitorizați la Centrele Naționale de Fotbal Mogoșoaia și Buftea.

Obiectivul acestei tabere de vară la care participă 163 de juniori îl reprezintă formarea noii naționale Under 15 a României, cea mai tânără selecționată. Unii dintre cei testați au provenit de la echipele din județul Covasna. 

La Mogoșoaia sunt prezenți 96 de copii, remarcați pe durata Turneului Speranțelor, ediția a doua. Aceștia reprezintă opt regiuni ale țării și zilnic participă la diferite teste fizice și tehnice, precum și la jocuri-școală, sub atenta monitorizare a managerului departamentului scouting, Ion Geolgău, a antrenorilor de la loturile de juniori, a membrilor Comisiei Tehnice FRF și a referenților zonali.

Un program similar îl au și tinerii de peste hotare cantonați la centrul de la Buftea. Acolo sunt prezenți 67 de copii care evoluează în țări precum Anglia, Franța, Spania, Germania, Cipru, Italia, Ucraina, Moldova, Portugalia, Suedia, Grecia, Elveția, Olanda, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Statele Unite ale Americii, Canada și Qatar.

Aceasta este a cincisprezecea acțiune pentru juniorii români din străinătate organizată pe parcursul ultimilor cinci ani de departamentul scouting al FRF. Cei mici au de trecut testele fizice și vor fi urmăriți în cadrul partidelor de verificare pe care le vor disputa pe durata selecției.

În urma întregii acțiuni în care sunt implicați atât jucători din țară, cât și stranieri va fi format un lot lărgit cu care noua reprezentativă Under 15 a României va aborda primele partide.

Cristian Frisk

Sursă foto: frf.ro

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.