SPORT 13 iunie 2019

Secuii pe ultimul loc la Campionatul European Conifa

de Covasna Media | 784 vizualizări

Săptămâna trecută a avut loc, în Nagorno-Karabach, enclava disputată politic și militar între Armenia și Azerbaidjan, Campionatul European de fotbal Conifa, dedicat teritoriilor nerecunoscute de diplomația internațională.

Reprezentativa Ținutului Secuiesc, alcătuită din jucători originari din județele Harghita și Covasna, este participantă constantă la astfel de competiții.

De această dată, echipa secuilor s-a clasat pe ultimul loc, al optulea. După eșecul din faza grupelor, formația noastră a jucat în turneul de consolare pentru locurile 5-8, însă fără a avea succes.

În semifinalele turneului de consolare, Ținutul Secuiesc a cedat cu 2-1 în fața gazdelor. Fotbaliștii noștri au deschis scorul în minutul 62 prin Barna Vekas, dar au primit golul decisiv în minutele de prelungiri.

În meciul pentru locurile 7-8, Ținutul Secuiesc a cedat cu 3-2 în meciul cu Sapmi. Golurile au fost semnate de Bálint Rajmond, minutul 35 și Kovács Ákos, minutul 55 din lovitură de pedeapsă. Sapmi conducea cu 2-0 din minutul 19, dar nordicii au marcat, în timp regulamentar, golul victorios.

În finala competiției, Osetia de Sud a învins Armenia de Vest cu 1-0, iar în meciul pentru bronz Abkhazia a câștigat la penalty-uri, 5-4, cu Chameria.

Clasament final:

  1. Osetia de Sud
  2. Armenia de Vest
  3. Abkhazia
  4. Chameria
  5. Nagorno-Karabach
  6. Padania
  7. Sapmi
  8. Ținutul Secuiesc

Anul trecut, reprezentativa Ținutului Secuiesc a ocupat locul 4 la Campionatul Mondial Conifa, desfășurat în Anglia, iar în 2017 cucerea bronzul la competiția continentală de profil.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.