SPORT 11 iunie 2018

Secuii, pe locul patru la Campionatul Mondial Conifa

de Covasna Media | 758 vizualizări

Echipa reprezentativă a Ținutului Secuiesc a fost învinsă cu scorul de 4-2 în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal Conifa, în fața altei selecționate a eticilor maghiari, Kárpátalya, din Rutenia Carpatică. 

Oponenții au condus cu 1-0 la pauză, dar apoi, în minutul 75, Kárpátalya deja se distanțase pe tabela de marcaj la 3-0. Csizmadia Csaba a marcat golul de 3-1, acesta fiind un fost internațional maghiar, născut la Tg. Mureș. Apoi, în minutul 77, Bajkó Barna a redus din handicap, scorul devenind 3-2.

Eforturile de final ale secuilor pentru a restabili egalitatea nu au fost fructificate, astfel că am mai primit un gol. 

În cealaltă semifinală, Ciprul de Nord a învins Padania cu 3-2.

Bajkó Barna s-a situat pe locul secund în clasamentul golgeterilor Campionatului Mondial Conifa, cu un total de 5 goluri marcate. 

În finala mică, Ținutul Secuiesc a jucat împotriva celor de la Padania, scorul după 90 de minute și prelungiri fiind egal, 0-0. La loviturile de departajare din punctul de pedeapsă, formația noastră a pierdut dramatic medalia de bronz, cu scorul general de 5-4. În grupe, Padania ne învinsese cu scorul de 3-1.

Titlul la Campionatul Mondial Conifa s-a decis tot în urma loteriei rusești a penalty-urilor. Kárpátalya, echipa care ne-a eliminat în semifinale, a cucerit medaliile de aur după scor alb în timpul regulamentar și prelungiri, apoi 3-2 la loviturile de departajare, contra selecționatei din Ciprul de Nord.

În orice caz, comportarea sportivă a selecționatei Ținutului Secuiesc, condusă de Ilyés Robert și Jakab Zoltán, a fost excelentă, aceasta fiind cea mai mare performanță din istoria echipei.

Secuii au fost susținuți frenetic, la toate cele 6 partide disputate la Campionatul Mondial Conifa, de o galerie colorată și zgomotoasă.

Felicitări!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.