SPORT 4 iunie 2018

Secuii, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial Conifa

de Covasna Media | 1068 vizualizări

Echipa națională a Ținutului Secuiesc a debutat cu dreptul la Campionatul Mondial Conifa care are loc în Anglia. Formația noastră s-a impus cu scorul de 4-0 în fața selecționatei statului Tuvalu, din Oceania. Golurile secuilor au fost reușite de către Bajkó, min. 15, 63 și 68, și Szőcs László, min. 76.

În celălalt meci al grupei C, Padania a învins Matabeleland cu scorul de 6-1.Următorul meci al Ținutului Secuiesc a avut loc în data de 2 iunie, contra celor de la Matabeleland.

În etapa a doua, Ținutul Secuiesc a învins la fel de categoric formația Matabeleland, reprezentantă a unei părți a statului african Zimbabwe, cu scorul de 5-0. Jucătorul de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Fülöp István, a deschis scorul din lovitură de pedeapsă, în minutul 31. Györgyi și Magyari au marcat golurile doi și trei, chiar înainte de pauză, în minutele 40, respectiv 42. Magyari a marcat din nou în minutul 54, pentru ca Hodgyai să închidă tabela în minutul 90+1.

Formația noastră, antrenată de către Ilyés Robert, are 6 puncte și un golaveraj excelent, 9-0. Cum Padania a învins Tuvalu în Grupa C, cu scorul de 8-0, s-a consemnat, matematic, calificarea Ținutului Secuiesc în sferturile de finală ale Campionatului Mondial Conifa.

Clasamentul Grupei C

  1. Padania 6 puncte, golaveraj 14-1
  2. Ținutul Secuiesc 6 puncte golaveraj 9-0
  3. Matabeleland 0
  4. Tuvalu 0

Aseară, după închiderea ediției tipărite, Ținutul Secuiesc a jucat cu Padania, pentru stabilirea clasamentului grupei și pentru traseul din sferturile de finală.

Alte rezultate din primele două etape ale fazei grupelor:

Grupa A

Ellan Vannin - Cascadia 4-1

Barawa - Tamil Eelam 4-0

Barawa – Cascadia 1-2

Ellan Vannin – Tamil Eelam 2-0

Clasament:

  1. Ellan Vannin 6 puncte
  2. Barawa 3
  3. Cascadia 3
  4. Tamil Eelam 0

Grupa B

Abkhazia - Tibet 3-0

Ciprul de Nord - Karpatalja 1-1

Abkhazia – Karpatalja 0-2

Ciprul de Nord – Tibet 3-1

Clasament:

  1. Ciprul de Nord 4 puncte
  2. Karpatalja 4
  3. Abkhazia 3
  4. Tibet 0

Grupa D

Coreenii uniți din Japonia - Armenia de Vest 0-0

Panjab - Kabylia 8-0

Coreenii uniți din Japonia – Kabylia 0-0

Panjab – Armenia de Vest 0-1

Clasament:

  1. Armenia de Vest 4 puncte
  2. Panjab 3
  3. Coreenii uniți din Japonia 2
  4. Kabylia 1

În perioada 31 mai – 10 iunie, la Londra, în Marea Britanie, are loc Campionatul Mondial Conifa, rezervat unor echipe reprezentative de minorități etnice, regiuni sau state neafiliate la FIFA.

Pentru această competiție, definiția oficială a Naționalei Ținutului Secuiesc este aceea de reprezentativă a secuilor, minoritate etnică maghiară, care locuiesc în Ținutul Secuiesc. 

Echipa noastră va juca, în sferturile de finală, împotriva uneia dintre primele formații din Grupa D, în funcție de clasamentele celor două serii preliminare.

Aseară s-au disputat toate partidele din etapa a treia a fazei grupelor, așa că în ediția noastră de mâine vom prezenta programul complet al sferturilor de finală.

Ar mai fi de precizat că galeria care însoțește Naționala Ținutului Secuiesc la această competiție a câștigat un premiu neoficial de popularitate. Numeroși secui din județele Covasna și Harghita, dar și dintre cei care au emigrat în Marea Britanie, au format o galerie colorată și gălăgioasă, care a stârnit simpatie în nordul Londrei, ajutându-și necondiționat echipa favorită, la cele două victorii repurtate până acum.

Mult succes mai departe!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.