SPORT 27 iunie 2024

Se deschide complexul sportiv din Cartierul Ciucului

de Covasna Media | 549 vizualizări

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la evenimentul de inaugurare a terenurilor de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie, începând de la ora 10.

Lucrările de construcție a complexului sportiv din Ciucului au început în anul 2022. În iunie anul curent acestea s-au finalizat și terenurile de sport pot fi deschise publicului larg. Pe o suprafață de cca. 7.000 mp sunt găzduite mai multe terenuri de sport potrivite pentru exersarea a mai multor ramuri sportive, cum ar fi: fotbal și minifotbal, tenis cu piciorul, volei, baschet, badminton, tenis și tenis de masă, dar se găsesc aici şi alei, bănci, teren de joacă, platformă cu echipamente de fitness și toalete ecologice.

Scopul investiției a fost să se faciliteze accesul liber al copiilor, tinerilor și al adulților ale unuia dintre cele mai populate cartiere din oraș la posibilitățile de sport și de joacă, potrivite necesităților locuitorilor.

Cartierul Ciucului este una dintre cele trei zone urbane vizate de Strategia de Dezvoltare Locală, elaborată de Asociația GAL Sepsi, pe lângă zonele Őrkő și Câmpul Frumos. Prin urmare, în perioada 2018-2023 și în perioada 2024-2028 s-au desfășurat și se vor implementa multe intervenții în această zonă care vizează creșterea calității vieţii locuitorilor cartierului.

Scopul evenimentului de inaugurare a complexului sportiv din această sâmbătă este să apropiem locuitorii zonei de oportunitățile de activități sportive în aer liber oferite de această investiție, pentru ca cetățenii orașului să ocupe și să folosească într-un mod distractiv și responsabil acest spațiu public care poate deveni un loc preferat pentru petrecerea timpului liber de calitate pentru locuitorii cartierului.

Sâmbătă, pe 29 iunie, organizatorii au pregătit activități variate pentru toate vârstele și îi așteaptă pe cei dornici de mișcare sau pe cei curioși să exploreze cu un program de o zi întreagă:

10:00–10:30       Gimnastică meridian pentru vârstnici cu Momó (Serviciul de Ajutor Maltez)

11:00–11:30       Inaugurarea oficială a terenului de sport – Tóth Birtan Csaba, viceprimar, Dénes Előd, preot reformat, Takács Dezső, preot romano-catolic

11:30–12:00       Moment artistic: recital chitară Szávuly Balázs, elev al Școlii Gimnaziale „Gödri Ferenc”

12:00–13:00       Jocuri de îndemânare cu Zoltáni János, Școala Gimnazială„Gödri Ferenc”

13:00–15:00       Activități sportive ghidate: baschet cu Clubul Sportiv Școlar, fotbal și tenis de picior cu Péter Szabolcs, badminton și volei cu Pályi-Kis Sándor, fotbal mic pentru cei mici

14:00–16:00       Jocuri de societate pentru copii cu Antal Timea, Școala Gimnazială „Gödri Ferenc”

15:00–15:30       Demonstrație interactivă de dans cu Dima Kozmin

15:30–18.00       Activități sportive libere

17:00–17:30       Flashmob cu Momó, Serviciul de Ajutor Maltez

Program permanent:

  • Punct de prim ajutor: consiliere în probleme de sănătate - Serviciul de Ajutor Maltez

Terenurile de sport se află în spatele magazinul Profi din str. Romulus Cioflec.

Evenimentul de inaugurare a terenurilor de sport din Cartierul Ciucului se organizează în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, cu Serviciul de Ajutor Maltez - filiala Sfântu Gheorghe, cu Direcția de Asistență Socială și cu Școala Gimnazială „Gödri Ferenc”, cu sprijinul Bisericii Reformate și Romano-Catolice și al Clubului Sportiv Școlar, finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2014-2021.

Asociația Grup de Acțiune Locală - SEPSI

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.