SPORT 11 septembrie 2018

S-a încheiat Campionatul Mondial U20 de rugby

de Covasna Media | 627 vizualizări

Echipa națională de rugby a României a încheiat participarea la Campionatul Mondial U20 de la București. În jocul pentru locurile 7-8, România a fost învinsă de Canada cu scorul de 71-14, Stejăreii clasându-se, finalmente, pe ultimul loc.

În primele trei jocuri, România a cedat astfel: 55-26 cu Namibia, 31-17 cu Samoa și 55-36 cu Hong Kong.

În finală, Fiji a învins Samoa cu 58-8. Acest meci a fost primul pe pământ românesc între două națiuni ale Pacificului, dar și primul din istorie în care cele două, înainte de fluierul de start, au prezentat dansurile războinice tradiționale, Siva Tau pentru samoani, respectiv Cibi pentru fijieni.

Învingătoarea, Fiji, reprezentanta campioanei olimpice în actualitate, a promovat în primul eșalon valoric al Campionatului Mondial U20. Bronzul a revenit Portugaliei, care l-a avut în efectiv și pe fundașul Gabriel Pop, originar din Satu Mare. Acesta a absentat, din cauza unei accidentări, în finala mică, în care lusitanii s-au impus în fața Namibiei cu 67-36. În jocul pentru locurile 5-6, Uruguay s-a impus cu 78-17 în meciul cu Hong Kong.

Partida dintre Samoa și Fiji a fost ultima pe actuala structură arhitectonică a Stadionului Național de Rugby ”Arcul de Triumf” din București, care urmează a fi reconstruit în vederea Campionatului European de fotbal din anul 2020.

La microfonul arenei, pentru toate cele 16 meciuri ale competiției, a fost colegul nostru de la Observatorul de Covasna, Marius Raczek. Acesta este „bolnav” de rugby, motiv pentru care își pune la dispoziție întreaga capacitate, dar și resursele, în slujba balonului oval. Marius Raczek a bifat, așadar, din postura de crainic, participarea la un Campionat Mondial U20, sub egida World Rugby.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.