SPORT 14 mai 2019

S-a dat startul înscrierilor pentru Visit Covasna Marathon

de Daniela Luca | 1178 vizualizări

Concursul de alergare este dedicat atât participanţilor competitivi cât şi alergătorilor începători

Asociația Fitness Tribe în colaborare cu Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna organizează primul concurs de maraton din județ. Visit Covasna Marathon va avea loc pe 22 septembrie în orașul Covasna, iar cei care vor să beneficieze de un preț minim se pot înscrie până pe 20 mai.

Pentru că la Visit Covasna Marathon vor putea participa atât cei cu experiență, cât și alergători începători, competiția de va desfășura pe trei probe.

Prima, cea de maraton, de peste 40 de kilometri, va fi împărțită pe categorii de vârstă: 18-39 ani masculin, 18-39 ani feminin, 40-59 ani masculin , 40-59 ani feminin și 60+ ani masculin și feminin.

La proba de ștafetă se vor putea înscrie echipe a câte patru persoane la categoria Open masculin sau Open feminin.

Pentru cei care nu se vor încumeta să se înscrie la maratonul de peste 40 de kilometri, pot alege varianta mai simplă, de 10 kilometri.

„Noi am vrut să organizăm un eveniment de alergare fără să avem în gând o distanță anume, dar împreună cu cei de la Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna ne-a venit ideea să facem un maraton având în vedere că în județul nostru încă nu este. Există competiții de trail unde este și distanță mai lungă, dar pe asfalt nu este în afară de Semimaratonul care se organizează și la Sfântu Gheorghe și în alte orașe”, ne-a spus Csanád Birtalan, unul dintre organizatori.

Potrivit acestuia, startul va fi dat la campingul de la Valea Zânelor, iar traseul este unul deosebit datorită peisajului uimitor pe care îl vor putea admira participanții.

„Având în vedere că încă o săptămână avem o super ofertă de Super early bird la care prețurile sunt foarte bune, dar lăsând asta la o parte, am fost chiar ieri să revizităm traseul, am făcut o tură cu bicicleta și peisajul este superb, traseul este foarte interesant. Pe traseu avem și câteva conace foarte frumoase și câteva conace în situații mai precare, dar peisajul și ruta sunt foarte frumoase”, a mai spus Csanád Birtalan, adăugând că și pentru cei mici va fi organizată o probă separată cu înscriere la fața locului.

Până pe 20 mai prețul pentru maraton individual este de 70 de lei, 200 de lei pentru ștafetă și 50 de lei pentru proba de 10 kilometri.

Traseul cursei, punctele de schimb pentru ștafetă, dar și alte informații pot fi vizualizate pe site-ul evenimentului marathon.visitcovasna.com.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.