SPORT 8 februarie 2018

Rusz István ia atitudine: „Echipa a vrut să câștige la Cluj”

de Covasna Media | 711 vizualizări

Unul dintre subiectele intens dezbătute, în aceste zile, în județul Covasna, este înfrângerea suferită de către echipa feminină de baschet Sepsi Sic Sf. Gheorghe. Fetele noastre au pierdut cu scorul de 77-68, în ultima etapă a sezonului regulat din Liga Națională. Acesta a fost primul eșec înregistrat, de la începutul campionatului, de către trupa antrenată de Zoran Mikes.

Managerul echipei, Rusz István, a simțit nevoia să intervină în acest caz și, prin intermediul publicației Observatorul de Covasna, a luat atitudine.

Rusz István ne-a oferit o declarație în exclusivitate, pe care o redăm integral: ”Am fost neplăcut surprins să constat că s-a discutat foarte mult pe marginea eșecului nostru de la Cluj, ba chiar am fost acuzați că am fi vândut meciul. Toți cei care mă cunosc știu foarte bine că nu aș face așa ceva, eu sau echipa nefiind niciodată implicați în astfel de spețe. În plus, deși nu vreau să folosesc cele ce voi spune ca scuze pentru înfrângere, cred că opiniei publice trebuie să i se aducă la cunoștință câteva detalii importante. Însuși antrenorul clujencelor, Dragan Petricevic, a recunoscut că arbitrii i-au favorizat echipa în acest meci. Mai mult, nu suntem în relații atât de cordiale cu Dragan Petricevic pentru a face compromisuri în favoarea lui. Noi am fi dorit din tot sufletul să ne păstrăm invincibilitatea. Avem un blazon de apărat, avem un palmares și niște suporteri minunați. Nu ne permitem să ne pătăm onoarea, însă este sport și sincope pot apărea oricând. Să vă mai spun un secret. Jucătoarele din străinătate nu au fost conectate total la meci. Relaxarea a intervenit poate și din cauza distanței mari față de locul secund, dar mai ales pentru că meciul s-a jucat înainte de o pauză FIBA (n. red. – fereastră pentru jocurile internaționale). Toate erau cu gândul la plecarea acasă și astfel s-a pierdut o parte importantă pentru concentrarea specifică. Să nu mai punem la socoteală și faptul că am ratat foarte mult. Toți factorii descriși, cumulați, au dus la înfrângerea noastră. Mi se pare însă nedrept să fim acuzați că am fi vândut meciul. Nu ne interesează nimic altceva în afara performanței echipei noastre. Ce fac ceilalți și ce calcule au, este strict treaba lor. Aici mă refer la cei de la Arad care au bârfit la adresa noastră cum că am fi dorit să ocupe Clujul locul 5. Este o enormitate. Obiectivele noastre sunt câștigarea Cupei și a campionatului, nicidecum cine ocupă locul 5 sau 6”, a mai adăugat Rusz István.

Punctul de vedere oficial al redacției sport din cadrul Observatorul de Covasna este identic cu cel expus de către oficialul echipei feminine de baschet. Sepsi SIC Sf. Gheorghe este o echipă etalon, care asigură o excelentă imagine și reprezentativitate municipiului Sf. Gheorghe și județului Covasna în egală măsură. Suntem de acord că s-a pierdut un meci, însă acest lucru nu este un capăt de țară, iar echipa are nevoie de liniște.

Hai Sepsi SIC Sf. Gheorghe!  

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.