SPORT 22 iunie 2018

Rusia și Uruguay primele echipe calificate în optimile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal

de Covasna Media | 734 vizualizări
Sursa foto - fifa.com
Sursa foto - fifa.com

Rusia și Uruguay sunt primele echipe care, matematic, au obținut tichetele de acces în optimile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din Rusia, în timp ce trei țări arabe, Egipt, Arabia Saudită și Maroc, sunt primele care, cu siguranță, vor pleca acasă după faza grupelor.

Rusia a învins cu 3-1 Egiptul, acest succes fiind facilitat de autogolul din minutul 47, al căpitanului de la echipa Piramidelor, Fahty. Rusia a spart orice recorduri ale sale, cu 8 goluri în primele două meciuri, după acel eclatant 5-0 cu Arabia Saudită, din meciul de deschidere al competiției.

Uruguay a învins, grație reușitei lui Luis Suarez, cu scorul de 1-0 în meciul cu Arabia Saudită. În urma acestor rezultate, clasamentul Grupei A arată astfel:

Rusia 6 puncte, golaveraj 8-1

Uruguay 6 puncte golaveraj 2-0

Egipt, 0 puncte, golaveraj 1-4

Arabia Saudită 0 puncte, golaveraj 0-6

Rusia și Uruguay se vor întâlni pentru fotoliul de lider al seriei, în timp ce în derby-ul pan-arab, Egipt și Arabia Saudită vor juca pentru onoare, dar și pentru rivalitate locală.

Grupa B a dat, în etapa a doua, câștig de cauză celor două mari forțe, Spania și Portugalia. Ambele națiuni iberice au câștigat simetric. Portugalia a învins Marocul cu 1-0, grație puternicei lovituri de cap semnate de Cristiano Ronaldo, în minutul 4. Starul portughez de la Real Madrid a ajuns, astfel, la 4 goluri marcate la Mondialul rusesc. Marocanii nu au jucat rău, dar au arătat doar ca o colecție de jucători valoroși, fără omogenitate. Marocul este eliminată din competiție, nicio ipoteză neajutând-o în perspectiva meciului cu Spania, din ultima etapă.

Spania a trecut și ea cu emoții de Iran, scor 1-0, golul venind destul de târziu, norocos, în minutul 70. Mingea a ricoșat din genunchiul brazilianului naturalizat, Diego Costa, care astfel a ajuns la suma de 3 goluri la turneul final.

Clasamentul grupei:

Spania 4 puncte, golaveraj 4-3

Portugalia 4 puncte, golaveraj 4-3

Iran 3 puncte

Maroc 0 puncte

Naționalele iberice nu pot fi încă departajate. Portugalia întâlnește în meci decisiv Iranul, care este antrenată de lusitanul Carlos Queiroz. De partea cealaltă, Spania pare a fi sigură de calificare, deoarece va întâlni Marocul, echipă care se poate motiva doar pentru un rezultat de palmares.

Echipele care se vor califica din Grupa B, se vor îngrila în faza eliminatorie cu Rusia și Uruguay, în funcție de clasamentele celor două grupe.

În primele 20 de meciuri disputate la Campionatul Mondial din Rusia, s-a marcat cel puțin un gol, ceea ce înseamnă egalarea unui record istoric de eficiență, care data din 1954, când Mondialul a avut loc în Elveția.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.