SPORT 3 iulie 2018

Rusia și Croația calificate în urma loviturilor de departajare

de Covasna Media | 580 vizualizări

Campionatul Mondial de fotbal din Rusia a programat două meciuri cu deznodământ identic, în optimile de finală.

Rusia, țara gazdă, a întâlnit Spania pe Stadionul Lujniki din Moscova. Veteranul din apărarea gazdelor, Ignashevici, care va împlilni 39 de ani în preziua finalei, pe 14 iulie, și-a marcat în proprie poartă, în minutul 12, după un duel cu Sergio Ramos. Apoi, în minutul 41, la un corner, Dzyuba a reluat cu capul în mâna lui Pique, arbitrul olandez Kuipers indicând fără ezitare penalty. A transformat același Dzyuba, la primul și de altfel singurul șut pe spațiul porții expediat de ruși.

Spania s-a limitat la un joc lent, de așteptare, cu infinite pase laterale. Intrarea lui Iago Aspas sau Rodrigo, ori chiar a lui Iniesta nu a schimbat cu nimic datele problemei.

S-a ajuns în prelungiri unde, în premieră, s-a utilizat noua prevedere de regulament care permite a patra schimbare. Altfel, apelând la istorie, primele schimbări s-au utilizat, la un Campionat Mondial de fotbal, în Mexic 1970.

La loteria penalty-urilor, Akinfeev a apărat de două ori, astfel că rușii, antrenați de fostul portar Stanislav Chercesov, merg mai departe cu scorul general de 5-4.

În meciul dintre Croația și Danemarca, startul a fost unul furibund. Jorgensen a punctat pentru nordici în primul minut de joc, după care Mandzukic a egalat în minutul 4. Meciul s-a închis apoi și ocaziile aproape că au dispărut. S-a intrat iarăși în prelungiri, croații având marea șansă de a tranșa calificarea prin Modric, care a ratat un penalty în minutul 116. Kasper Schmeichel, fiul legendarului portar danez Peter Schmeichel, a plonjat în direcția șutului.

Partida a ajuns la ultima metodă posibilă de stabilire a învingătoarei, loviturile de departajare din punctul de pedeapsă. După o primă serie de lovituri ratate, croații au avut nervii mai tari. Modric s-a revanșat înscriind de la punctul cu var, în timp ce Rakitic a transformat penalty-ul decisiv, pentru calificarea croaților, cu scorul general de 4-3.

Rusia și Croația se vor duela în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din Rusia.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.