SPORT 13 decembrie 2015

România – Franţa va fi meciul de deschidere al EURO 2016. Care sunt celelalte adversare ale naţionalei de fotbal a României

de Covasna Media | 684 vizualizări

EURO2016_formula_completa

Reprezentativa României va evolua în grupa A la Euro 2016, alături de selecţionatele Franţei, Albaniei şi Elveţiei, s-a stabilit, sâmbătă, la tragerea la sorţi de la Paris. Reprezentativa României va juca în compania Franţei la 10 iunie 2016, pe arena Saint-Denis, acesta urmând să fie meciul de deschidere al Campionatului European de anul viitor.

La tragerea la sorţi, naţionala României a fost reprezentată de selecţionerul Anghel Iordănescu şi de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Programul partidelor din grupa A este următorul:

10 iunie, ora 21.00: Franţa - România, Stade de France - Saint-Denis

11 iunie, ora 15.00: Albania - Elveţia, stadionul Bollaert-Delelis - Lens

15 iunie, ora 18.00: România - Elveţia, stadionul Parc des Princes - Paris

15 iunie, ora 21.00: Franţa - Albania, stadionul Velodrome - Marsilia

19 iunie, ora 21.00: România - Albania, Stade des Lumieres - Lyon

19 iunie, ora 21.00: Elveţia - Franţa, stadionul Pierre-Mauroy - Lille

Turneul final se va disputa în perioada 10 iunie - 10 iulie 2016. România s-a aflat în urna a treia valorică, din patru.

Grupele turneului final:

Grupa A: Franţa, România, Albania, Elveţia

Grupa B: Anglia, Rusia, Ţara Galilor, Slovacia

Grupa C: Germania, Ucraina, Polonia, Irlanda de Nord

Grupa D: Spania, Turcia, Cehia, Croaţia

Grupa E: Belgia, Italia, Irlanda, Suedia

Grupa F: Portugalia, Islanda, Austria, Ungaria

Turneul final se va disputa în perioada 10 iunie – 10 iulie 2016.

Reacţii după tragerea la sorţi

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, sâmbătă seară, că grupa României de la Euro 2016, cu Franţa, Elveţia şi Albania, nu este una facilă, subliniind că naţionala albaneză a progresat foarte mult.

„Cred că este o premieră, România nu a mai deschis niciodată o competiţie la un asemenea nivel. Nu pot spune că e o grupă facilă. Când întâlneşti o campioană mondială ca Franţa, sau Elveţia, nu e o grupă uşoară. Meciul cu Albania trebuie tratat foarte serios, a progresat mult, este o echipă bună şi va face o figură frumoasă”, a declarat Iordănescu.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că îl bucură faptul că echipa României va juca meciul de deschidere al Campionatului European, cu Franţa, el menţionând că presiunea va fi asupra francezilor.

„Ne bucurăm pentru că ne-am obişnuit cu premiere şi avem o premieră, vom juca pentru prima dată în deschiderea unui turneu final. Acest lucru ne bucură şi ne onorează. Foarte mulţi jucători şi-au dorit Franţa, mai puţin eu. Presiunea o să fie în tabăra adversă. Elveţia e unul dintre cei mai dificili adversari din urna 2. Însă trebuia să întâlnim un adversar de acest calibru. Îmi doresc să fie revanşă pentru domnul Iordănescu. Albania era una dintre echipele pe care ni le doream. Franţa pleacă cu prima şansă, obiectivul nostru este calificarea din grupă”, a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu a precizat că programul grupei este unul avantajos. „Văd numai avantaje la acest program, vom avea zile suficiente de refacere. Avem avantajul că vom juca primele două meciuri la Paris, iar distanţa până la Lyon nu va fi una mare, astfel că nu vom avea un handicap”, a adăugat el.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.