SPORT 11 iunie 2018

Roland Garros, primul titlu de Grand Slam din cariera Simonei Halep

de Covasna Media | 874 vizualizări
Sursa foto - Twitter/@rolandgarros
Sursa foto - Twitter/@rolandgarros

Jucătoarea de tenis Simona Halep a realizat un mare succes pentru sportul românesc, cucerind, în premieră, titlul suprem la Internaționalele Franței. Simona Halep a câștigat finala de pe tabloul de simplu feminin, în fața americancei Sloane Stephens, cu scorul de 2-6, 6-4, 6-1.

Evoluția Simonei în finală a copiat, aproape la indigo, ascendența ei din turneu. După un set cedat surprinzător de ușor, ea a remontat în actul secund și a revenit egalând situația la seturi. Apoi, în manșa decisivă, Simona Halep s-a transformat practic într-o veritabilă mașină de tenis, ea fiind realmente de neoprit.

Statisticile îi sunt net favorabile Simonei contra unei adversare inventive și promițătoare. Totuși, Simona Halep a dovedit veleități de mare jucătoare, pornind de la psihic, iar paleta de lovituri etalată în finală a fost încântătoare.

În urma turneului câștigat pe zgura pariziană, primul de mare șlem din cariera Simonei, constănțeanca și-a consolidat poziția de lider mondial în clasamentul mondial al profesionistelor.

Simona Halep este prima româncă triumfătoare într-un turneu de asemenea anvergură după ce în urmă cu exact 40 de ani Virginia Ruzici câștiga tot la Roland Garros.

Simona Halep este doar a șasea jucătoare din lume care a câștigat Roland Garros la junioare, dar și la senioare.

Simona Halep este o sportivă emblematică pentru România, iar acum sperăm să își confirme acest titlu, deoarece vacanța de vară este plină de tenis. Simona Halep va pleca în curând la Wimbledon, pentru provocarea atât de originală a ierbii londoneze. Iar tenisul pe iarbă reprezintă o filosofie aparte, un sport foarte diferit față de aceeași disciplină practicată pe alte suprafețe...

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.