SPORT 30 ianuarie 2020

Rezultatele „Cupei Unirii” la Fotbal-tenis în sală

de Covasna Media | 1769 vizualizări

Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (Sf. Gheorghe) şi Liceul Teoretic “Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Asociaţia Culturală „Cetatea Dacică-Valea Zânelor” din Covasna, Asociaţia Cultural-Ştiinţifică ”Carpaţii Răsăriteni” şi Primăria Întorsura Buzăului, au organizat în data de 25.01.2020, evenimentul cultural-sportivCupa Unirii” la Fotbal-Tenis, ediţia a V-a, adresat echipelor de amantori din cadrul instituţiilor, asociaţiilor şi firmelor din judeţul Covasna. Evenimentul s-a derulat în Sala de Sport „Valeriu Bularca” şi Sala de Sport a Liceului Teoretic “Mircea Eliade” din oraşul Întorsura Buzăului, promovând tenisul de picior în rândul amatorilor, ca activitate sportivă de petrecere a timpului liber cu beneficii asupra sănătăţii, indiferent de vârstă. Competiţia sportivă s-a bucurat de suportul financiar al SC Axon SRL.

În cadrul proiectului „Cupa Unirii” la Fotbal-tenis au fost organizate următoarele:

-  Turneul de fotbal-tenis pe echipe, adresat amatorilor (echipe formate din 3 jucători şi o rezervă);

- Expoziţiile foto-documentare: ”Situl arheologic de exploatare a sării de la Beclean-Băile Figa, jud. Bistriţa-Năsăud” şi Situl dacic fortificat ”Cetatea Zânelor din Covasna””.

Turneul de fotbal-tenis pe echipe adresat amatorilor

La startul competiţiei sportive s-au înscris 8 echipe formate din tineri, vârstnici şi adulţi.

Echipele participante au fost următoarele: 

  1. A.S.Ciucaş- formată din jucători de fotbal care au evoluat sau evoluează la echipa de fotbal cu acelaşi nume.
  2. Hotel Clermont– formată din angajaţii acestei companii hoteliere din oraşul Covasna, câştigătoarea ediţiei Cupei Unirii din 2019.
  3. Axon– câştigătoarea primelor trei ediţii ale Cupei Unirii (2016-2017-2018), formată din voluntarii acestei firme de exploatare a nisipului în carieră de la Zoltán, comuna Ghidfalău.
  4. MNCR– formată din angajaţi şi voluntari ai Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe.
  5. ACCDVZ– formată din membrii Asociaţiei Culturale „Cetatea Dacică–Valea Zânelor” din localitatea Covasna.
  6. LTME– formată din elevii Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului.
  7. ARAS– formată din jucători de fotbal din Braşov. 
  8. Florida Land– formată din jucători din Floroaia Mare şi Brădet.

 Finala mică (Locurile III-IV):

ARAS - ACCDVZ (21-14, 21-18): 2-0.

Pe parcursul partidei, echipa ACCDVZ nu s-a regăsit pe teren şi a fost dominată net de echipa ARAS din Braşov, care s-a impus cu un scor sec de 2-0 şi a câştigat medalia de bronz. Astfel, echipa ARAS în acest an a reuşit să-şi îmbunătăţească performaţa, urcând pe podiumul competiţiei, după ce în 2018 a ocupat doar Locul IV la această cupă. Componenţa echipei ARAS a fost următoarea: Gheorghe Pitiş, Cristian Dragoş, Dragoş Racoviţă şi Vasile Bobolicu.

Finala mare (Locurile I-II):

CLERMONT – AXON (21-19; 14-21; 24-22): 2-1.

Cele două finaliste CLERMONT şi AXON au avut un parcurs foarte bun pe toată durata competiţiei. 

După finalele pierdute în faţa formaţiei AXON în ediţiile din 2016, 2017 şi 2018, echipa CLERMONT a reuşit în acest an să câştige finala Cupei Unirii. Trebuie să remarcăm jocul excelent făcut la fileu de Adrian Muntean, care a reuşit să puncteze decisiv în momentele cheie ale finalei. 

Poate că nu este o întâmplare câştigarea finalei de către echipa Clermont pentru că jucătorii acestei echipe s-au antrenat intens în ultimul an, au participat şi la alte competiţii adresate amatorilor şi au avut o dorinţă mai mare de victorie şi de revanşă în faţa formaţiei AXON. 

Echipa CLERMONT a reuşit în cele cinci participări consecutive la Cupa Unirii în  perioada 2016-2020, să câştige turneul pentru a doua oară, după un joc foarte bun în care a pierdut un singur set în finală. 

Felicitări jucătorilor şi coordonatorilor celor două echipe finaliste: CLERMONT, (Ovidiu Olariu, Adrian Muntean, Căşunean Vlad Cristian George) şi AXON (Leu Ionel, Drăgoi Eduard, Baciu Ovidiu şi Mihai Marian Rauca).

Clasamentul competiţiei:

Locul I CLERMONT (Covasna)

Locul II – AXON (Sf. Gheorghe)

Locul III – ARAS (Braşov)

Locul IV – ACCDVZ (Covasna);

Locul V – AS Ciucaş (Întorsura Buzăului)

Locul VI – LTME (Întorsura Buzăului);

Locul VII – MNCR (Sf. Gheorghe).

Locul VIII – Florida Land (Întorsura Buzăului)

Festivitatea de premiere

Organizatorii au oferit echipelor participante în cadrul festivităţii de premiere, cupe şi medalii pentru locurile I-IV, diplome de premiu, căni personalizate cu expoziţiile MNCR şi diplome de participare pentru toţi jucătorii participanţi la turneu. 

Cu această ocazie au fost aduse mulţumiri jucătorilor, partenerilor şi sponsorului SC Axon SRL pentru sprijinul acordat în organizarea ediţiei a V-a a “Cupei Unirii la Fotbal-Tenis.

Comitetul de organizare

Costel Iagăr, Dan Buzea, Bogdan Stroie

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.