SPORT 5 martie 2014

Răzvan Burleanu este noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal

de Covasna Media | 523 vizualizări

Preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Fede­raţiei Române de Fotbal (FRF), el primind 113 voturi în turul doi de scrutin, faţă de 59 câte a avut fostul arbitru Vasile Avram.

Imediat după ce preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a anunţat oficial că Răzvan Burleanu a devenit noul preşedinte, acesta a fost felicitat de Vasile Avram.

Turul doi de scrutin pentru alegerea preşedintelui FRF a fost aproape de a fi repetat, deoarece au fost 175 de buletine de vot şi doar 173 de cluburi care şi-au confirmat prezenţa la Casa Fotbalului.

În turul doi, trei bilete de vot au fost anulate.

Burleanu, în vârstă de 29 de ani, a primit în primul tur 72 de voturi, iar Avram 59.

Al treilea candidat a fost Gheor­ghe Chivorchian, cu 29 de voturi, în timp ce fostul fotbalist Sorin Răducanu nu a primit niciun vot. Cei doi au ieşit din cursa pentru preşedinţia FRF, iar Chivorchian le-a cerut susţinătorilor săi să voteze pentru Burleanu.

Înaintea votului, Marcel Puşcaş s-a retras din cursa pentru preşedin­ţia FRF şi a solicitat membrilor afiliaţi care doreau să-l voteze să-l aleagă pe Răzvan Burleanu.

Adunarea Generală a FRF a început la ora 10.00, la Casa Fotbalului şi a durat aproximativ opt ore şi jumătate.

La alegerile pentru şefia FRF a participat şi un reprezentant al Pro Democraţia.

I-a cerut demisia lui Adalbert Kassai

alegeri frfNoul președinte al Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, i-a cerut demisia secretarului gene­ral Adalbert Kassai, imediat după ce alegerea sa a fost confirmată oficial, miercuri, în urma celui de-al doilea tur de scrutin din cadrul Adunării Generale a FRF.

„Vă mulțumesc pentru încredere, este o onoare extraordinară și voi încerca să mă achit cu maxim de performanță. Am promis echidistanță și vă promit că nu voi dezamăgi. De mâine vom trece la treabă și în două luni voi avea o echipă completă”, a spus Burleanu.

„Domnule Kassai, aștept demisia dvs. pe biroul meu, mâine dimineață, la prima oră, pentru a nu fi nevoit să vă dau afară”, a făcut Burleanu o paranteză, adresându-se secretarului general al FRF, pe care l-a acuzat în mai multe rânduri în campanie că face presiuni asupra membrilor afi­liați să îl susțină pe candidatul Gică Popescu.

„Mulțumesc echipei mele de campanie, victoria mea se datorează în primul rând dvs. Iată că revoluția din fotbalul românesc de care se temea Mircea Sandu s-a produs. FRF este gri și vlăguită, cum era România înainte de 1989, a ajuns o organizație periferică. Fotbalul românesc trebuie lansat din nou pe orbita performanței, vrem să ne îndreptăm spre occident”, a mai spus Burleanu.

„Vă mulțumesc și sper să ne vedem cu toții la meci (cu Argentina, n. red.), o seară frumoasă tuturor!'', a spus Răzvan Burleanu în încheiere.

Cine este Răzvan Burleanu, noul şef al FRF

Răzvan Burleanu, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi fost angajat în cadrul Parlamentului României şi Administraţiei Prezidenţiale, a devenit, miercuri, noul preşedinte al FRF, în locul lui Mircea Sandu, care părăseşte această funcţie după 24 de ani.

Născut la 1 iulie 1984, la Focşani, Răzvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacău, Gheor­ghe Burleanu.

A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă urmând cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti.

Răzvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.

Fără să fie membru al vreunui partid politic, candidatul la preşedin­ţia FRF a lucrat succesiv în următoarele instituţii: Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României - Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă - controlul respectării legalităţii în pro­cesele electorale şi Administraţia Prezidenţială - Departamentul pentru minorităţi naţionale.

Din 2008, Burleanu este co-preşedinte al Institutului European pentru Democraţie Participativă - Qvorum.

Până în prezent s-a ocupat, din funcţia de preşedinte, de Federaţia Română de Minifotbal, care reuneşte peste 30.000 de jucători şi peste 2.000 de echipe din 37 de judeţe. În acelaşi timp, el este din 2012 pre­şedin­tele Federaţei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federaţii naţionale afiliate printre care se numără Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia şi peste un milion de jucători legitimaţi.

La 24 februarie, Burleanu anunţa că din echipa sa pentru conducerea FRF vor face parteurmătoarele persoane: Zoltan Kovacs (cetăţean belgian, fost instructor UEFA) - ma­nager sportiv care va avea în subordine Academia Naţională de Fotbal şi staful echipei naţionale; Marketa Haindlova (cetăţean ceh, specialistă în drept european şi sportiv) - director relaţii internaţionale şi politici europene; Ovidiu Dâmbean-Creţa (doctor în finanţe) - manager financiar; Laur Chiricioiu (specialist marketing-vânzări) - manager pentru dezvoltarea activi­tăţilor comerciale; Lucian Vişcoţel (evaluator proiecte europene) - director fonduri structurale; Aurel Ţicleanu (fost fotbalist, antrenor) - director al Biroului pentru Promovarea Fotbalului (dezvoltarea fotbalului pentru copii şi juniori, activităţi de scouting); Victoraş Iacob (fost fotbalist) - membru în Biroul pentru Promovarea Fotbalului; Ciprian Paraschiv (fost fotbalist, doctor în marketing sportiv şi reprezentant al României la Comisia Europeană) - director al Biroului pentru Dezvoltare Fotbalistică şi o persoană al cărui nume nu a fost făcut public deoarece este angajat al unei organizaţii de top din România - manager pentru dezvoltare instituţională.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.