SPORT 15 mai 2019

Punct de vedere. Calificarea în play-off este o performanță

de Covasna Media | 699 vizualizări

Multă lume vorbește, în aceste zile, cum că sistemul play-off/play-out este ineficient pentru fotbalul românesc, deoarece, pe etapele de final, unele echipe sunt demotivate de un obiectiv concret. Uită însă, detractorii de ocazie, de faptul că și în sistemul divizionar simplu, cu 16 sau 18 echipe, după caz, existau cel puțin 5-6 echipe care intrau în vacanță cu cel puțin 4-5 etape înainte de finalul de sezon.

Statisticile sunt relevante în acest sens și vă invităm, spre confirmare, să le accesați. Alte voci au susținut că parcursul slab al echipei Sepsi OSK Sf. Gheorghe în grupa superioară, este un afront la adresa suporterilor. Evident că nimănui nu îi place să ia bătaie, să fie detașat în posesia ”lingurii de lemn”, dar să ne uităm unde era fotbalul din Sf. Gheorghe acum un an (la retrogradare), acum trei ani (în Liga a III-a) sau acum 7-8 ani (nu exista încă o echipă compertitivă).

Nu dorim să fim avocatul echipei sau al demisului antrenor Eugen Neagoe. Doar îndrăznim să înaintăm o propunere. Să nu dorim să ardem etapele trofice ale performanței. Creșterea echipei este una absolut normală, cu pași mici dar siguri.

Anul viitor, după această experiență de play-off, poate vom fi capabili să luptăm pentru calificarea în cupele europene. Nu uitați însă, odată ajunși aici, adică sus, ascensiunea este mult mai dificilă, în comparație cu promovările succesive de prin eșaloanele inferioare.

Important este ca lângă echipă să fie oameni inimoși, gata să ajute oricând, indiferent de situație, necondiționat.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe este o organizație sănătoasă, din punctul nostru de vedere, care se preocupă de performanță pe multiple planuri și înțelege organizarea managerială ca pe o provocare diversă. Din acest motiv avem toată încrederea că sezonul 2019-2020 va fi unul mai bun decât acesta, iar pe dumneavoastră, stimați cititori, vă invităm din nou să reflectați asupra celor scrise mai sus și să luați înrtregul sezon la analiză, nu doar partea sa de final.

Cu stimă!

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.