SPORT 11 august 2017

Prologul Turului Ținutului Secuiesc a avut loc la Sf. Gheorghe

de Covasna Media | 619 vizualizări

Prologul celei de-a XI-a ediții a Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc a avut loc pe un circuit urban din Piața Libertății, în municipiul Sf. Gheorghe. Spectacolul rutierilor pe două roți a fost aplaudat la scenă deschisă, publicul covăsnean devenind, practic, o mantinelă vie de-a lungul traseului care a măsurat 3,3 kilometri.

Această primă etapă a fost câștigată de sprinterul moldovean Nicolae Tanovițchi, legitimat la echipa continentală Tușnad Drag Cycling Team, care are sediul la Miercurea Ciuc. Primul purtător al tricoului galben, simbol pentru liderul caravanei, a terminat cursa din centrul orașului în timpul de 7 minute și 4 secunde. Al doilea clasat, Daniel Crista, de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, a sosit cu un ecart de patru secunde. Podiumul s-a completat cu germanul Florian Bissinger, de la WSA Greenlife, care a avut o întârziere de cinci secunde față de Tanovițchi.

Miercuri, la ora 11:00, cicliștii au plecat în etapa Castelelor, prima rundă de fond a competiției. Etapa măsoară 159,3 kilometri și va părăsi județul Covasna, itinerariul stabilit de către organizatori fiind următorul: Covasna – Tg. Secuiesc – Sf. Gheorghe – Baraolt – Odorheiu Secuiesc.

Restul etapelor sunt:

- 11 august, 11:00 – Start Etapa Regină (169,5 km) – Odorheiu Secuiesc–Gheorgheni–Vlăhița–Miercurea Ciuc

- 12 august, 10:00 – Start Etapa III A – Contratimp individual în Harghita Băi (6,2 km)

- 12 august, 17:00 – Start Etapa III B  (125,4 km) – Miercurea Ciuc–Racu–Frumoasa–Miercurea Ciuc–Sâncrăieni–Bancu–Leliceni–Miercurea Ciuc

 În edițiile noastre tipărite de săptămâna viitoare, vom reveni cu alte amănunte.

La prologul de la Sf. Gheorghe au participat 82 de rutieri de la 15 echipe, printre care și naționalele Serbiei și Moldovei.

Competiția poate fi urmărită în transmisiuni directe pe popularul post maghiar de televiziune M4Sport. Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc reprezintă cea mai tare competiție ciclistă organizată în România, clasificarea conform normelor Uniunii Cicliste Internaționale fiind de 2.2.

Foto: facebook/CyclingTourOfSzeklerland

Cristian Frik

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.