SPORT 10 octombrie 2023

Primul titlu de Campion Național la Ju-Jitsu Brazilian, proba No Gi, pentru „Show Time”, prin sportivul Vlad Cocriș

de Diana Pantelimon | 1155 vizualizări

Clubul Sportiv „Show Time” a obținut sâmbătă, 7 octombrie a.c., la Cheile Grădiștei - Fundata, primul titlu de Campion Național la Ju-Jitsu Brazilian (BJJ), proba No Gi, prin sportivul Vlad Cocriș. Totodată, și alți covăsneni, membri ai clubului, au urcat pe podium.

La Cheile Grădiștei, Fundata, a avut loc, în perioada 6-7 octombrie, Campionatul Național de BJJ pentru Seniori și Master, probele Gi (cu Kimono) și No Gi (fără Kimono). De asemenea, s-a desfășurat și Open BJJ, competiție pentru copii și juniori. Ambele au fost organizate de Federația Română de Arte Marțiale în colaborare cu ACS „Show Time” din Sfântu Gheorghe.

„La ediția din acest an a Campionatului Național, sportivul Cocriș Vlad a făcut senzație: Campion Național No Gi în categoria sa de greutate și Vicecampion Național în categoria Open centuri albastre/mov.

A mai urcat pe podium: Maghiar Darius, dublu Vicecampion Național la categoria sa de greutate proba Gi și No Gi centuri mov.

La competiția de copii și juniori, au urcat pe podium, Măsar Miruna - locul II la categoria -70 kg, centuri albastre; Pantelimon Alin Andrei - locul II la categoria -50 kg la centuri portocalii; Kövér Raisa Maria - locul II la categoria -22kg la centuri albe și Gărăiacu Electra - Locul I la categoria -50 kg la centuri portocalii.   

Credem că ACS Show Time este cel mai prestigios club de BJJ (Brazilian Jiu Jitsu) din județul Covasna, cu peste 100 de medalii câștigate în cele 5 Campionate Naționale organizate la noi în țară, de la afilierea clubului la acest sport în 2014”, a transmis, redacției noastre, antrenorul-senior Cristian Schiopu, într-un comunicat de presă.

De curând, sportivii clubului s-au întors cu rezultate remarcabile de la Campionatul Balcanic de Ju-Jitsu din Podgorica, Muntenegru, competiție în cadrul căreia România s-a clasat pe locul 1 pe națiuni din cele 24 participante.

Ju Jitsu Brazilian, cunoscut și ca BJJ, după prescurtarea din limba engleză (Brazilian Jiu Jitsu) sau Gracie Jiu Jitsu, este o artă marțială și un sport de contact care este sub „umbrela” Federației Române de Arte Marțiale – Subdepartamentul de BJJ. Se bazează pe lupta la sol și, prin folosirea tehnicilor articulare și a strangulărilor, îl forțează pe adversar să renunțe la luptă. Pe principiul folosirii cât mai eficiente a tehnicii și, în special, a pârghiilor, în dauna atributelor fizice (greutate, forță explozivă, alonjă, etc.), un practicant fără atribute fizice de excepție are șanse ridicate de reușită în luptă, în fața unui adversar superior din punct de vedere fizic. Stilul a fost creat la începutul secolului al XX-lea de către familia Gracie, în Brazilia. BJJ-ul poate fi practicat pentru auto-apărare, pentru aspectul competițional (Gi și No Gi) sau pentru competițiile de arte marțiale mixte (Mixed Martial Arts sau MMA). Stilul este asemănător cu proba de Ne-Waza din Ju-Jitsu Tradițional sau Judo, fiind foarte bun ca o continuitate pentru sportivii ce se retrag din Luptele Libere, Lupte Greco Romane sau Greppling, potrivit informațiilor din comunicatul de presă.

„Dacă doriți să fiți parte din echipa noastră și să încercați, probabil cea mai frumoasă Artă Marțială, ne puteți găsi la sala Show Time Sport Club pentru a ne antrena împreună și a începe să iubim din nou sănătatea și sportul”, a transmis Cristian Schiopu, coordonatorul antrenamentelor. Acesta deține Centura Neagră 4 Dan Ju-Jitsu și Brown Belt cu 1 stras BJJ.

Sursa foto: Cristian Schiopu

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.