SPORT 21 octombrie 2009

Primul concurs outdoor pe teren accidentat

de Covasna Media | 690 vizualizări
Amatorii de sport pe două roţi sunt aşteptaţi în weekend la un concurs organizat de Asociaţia Alpin Sport [singlepic=458,250,250,,left]Asociaţia Alpin Sport din Sfântu-Gheorghe organizează la sfârşitul acestei săptămâni primul concurs outdoor pe teren accidentat – „Alpin Sport Mtb marathon 2009” - la care sunt aşteptaţi toţi iubitorii sportului pe două roţi, fie ei amatori sau profesionişti. După cum anunţă organizatorii pe site-ul lor, evenimentul va avea loc duminică şi este prima

Amatorii de sport pe două roţi sunt aşteptaţi în weekend la un concurs organizat de Asociaţia Alpin Sport

Asociaţia Alpin Sport din Sfântu-Gheorghe organizează la sfârşitul acestei săptămâni primul concurs outdoor pe teren accidentat – „Alpin Sport Mtb marathon 2009” - la care sunt aşteptaţi toţi iubitorii sportului pe două roţi, fie ei amatori sau profesionişti.

După cum anunţă organizatorii pe site-ul lor, evenimentul va avea loc duminică şi este prima ediţie a unui concurs ce se vrea un eveniment de calitate pentru toţi iubitorii sportului şi pentru toate categoriile: amatori, profesionişti, ciclişti din ţară şi nu numai. Totul se va petrece la numai 10 km de Sfântu-Gheorghe, lângă Valea Crişului, şi fiind un eveniment outdoor traseele sunt neamenajate şi neprotejate. Astfel, concurenţii vor folosi drumuri şi poteci marcate şi nemarcate cu un nivel tehnic mediu, datorat unui relief variat, inclusiv cu porţiuni de potecă, pe coborâri şi urcări.

Peste 100 de înscrişi deja

Până ieri, la competiţie se înscriseseră deja on line aproape o sută de sportivi. Concursul va avea două trasee – unul Hobby, de 28 de km, şi altul mai lung, Maraton, care se întinde pe 51 de km. Atât startul cât şi sosirea au loc în aceeaşi locaţie, la pensiunea Casa cu Flori din Valea Crişului, de la poalele munţilor Baraolt.

Având în vedere că este vorba despre un concurs pe teren accidentat, organizatorii le cer concurenţilor să aibă cunoştinţe generale despre munte şi să dea dovadă de fair play şi ajutor la nevoie. Astfel, fiecare va participa pe baza unui formular de înscriere şi pe declaraţie de responsabilitate, este obligatorie purtarea căştii şi urmarea indi caţiilor.

Traseele de concurs nu sunt închise altor participanţi la trafic - autovehicule, vehicule, pietoni, turişti, animale şi alţii – fapt care atrage asupra participanţilor obligaţia de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege. Pe trasee sunt amplasate puncte de control obligatorii, iar participanţii care nu trec printr-un punct de control în ordinea numerotării lor - indiferent de motiv - vor fi descalificaţi. Numerele de concurs şi timpii competitorilor vor fi notaţi în ordinea sosirii în fiecare punct de control. Distanţele de concurs trebuie parcurse în limita de timp (Hobby – 4 ore, Maraton - 6 ore).

Este permisă repararea bicicletelor şi pe traseu, dar fără ajutor extern şi nu se permite schimbarea acesteia. De asemenea, organizatorii atrag atenţia că lăsarea de gunoaie pe parcursul traseelor sau distrugerea intenţionată a mediului duce de asemenea la descalificare.

Taxa de participare de 60 de lei include tricou inscripţionat, număr de concurs, asistenţă pe traseu, asistenţă medicală, lichide şi alimente la punctele de control, hartă traseu, plus gulyas după festivitatea de premiere. Mai multe detalii aflaţi pe site-ul alpinsport.ro.

Ana Sidon

Teme articol: biciclete outdoor
Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
25.10.2009 - Alpinsport MTB Marathon - Sf. Gheorghe - Page 12 - Forum Ciclism.ro, 22 octombrie 2009
[...] Posted by Marius L.E. Un articol despre maraton intrun ziar local: Primul concurs outdoor pe teren accidentat Am vazut ca in articol se specifica o taxa de inscriere de 60 lei. Pe site citeste integral
Csuri bacsi, 21 octombrie 2009
Imi pare rau dar este scris gresit taxa de participare!Ea fiind 30 ron pentru categoria Hobby si 40 lej pentru categoria Maraton
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.