SPORT 18 martie 2019

Prezenţă covăsneană la Semimaratonul Internațional de la Atena

de Covasna Media | 936 vizualizări

Alergătorii secţiei de atletism din cadrul Şcolii de Gimnastică „Botoş Liviu” din Sf. Gheorghe au participat duminică la semimaratonul internaţional de la Atena, concurs desfăşurat pe asfalt.

În cadrul acestei prestigioase competiţii s-au organizat următoarele curse: semimaraton, 5K, 3K, şi un concurs dedicat copiilor. Clubul nostru a fost reprezentat de o echipă formată din trei alergători, anume Oana Mălina Negrea, Dan Suciu şi Liviu Botoş, aceştia participând la proba de  semimaraton.

Athens Half Marathon este un concurs de nivel internaţional fiind  inclus în cadrul calendarului AIMS (Association of Internaţional Marathons and Distance Races). Este un adevărat festival al sportului, anul acesta participând peste 22.000 de persoane din toată lumea.

În legătură cu aceasta competiţie, antrenorul Liviu Botoş ne-a declarat: „Suntem bucuroşi că am reuşit să bifăm primul concurs internaţional pe acest an. A fost un concurs de nivel ridicat, am reuşit să ne atingem obiectivele propuse pentru această etapă intermediară, înaintea maratonului de la Viena care va avea loc peste trei săptămâni. Ne-am propus un calendar competiţional 2019 foarte  bogat în competiţii, dorim să participăm la cât mai multe concursuri pe asfalt, alergări montane şi  ultramaratoane, atât în ţara cât şi în străinătate”.

Recent alăturată clubului, Oana Mălina Negrea, aflată la prima participare la o probă oficială de semimaraton s-a arătat impresionată de debutul de la Atena: „Traseul a marcat câteva dintre cele mai importante obiective istorice ale Atenei cum ar fi primul stadion olimpic și templul lui Zeus. A fost impresionant să alergăm având în orizont coloanele de marmură ale Parthenonului zeiței Athena de pe Acropole”.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.