SPORT 2 aprilie 2018

Poli Timișoara – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 2-2

de Observatorul de Covasna | 745 vizualizări

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a  bifat cel de-al treilea egal, din tot atâtea meciuri, în play-out-ul Ligii I la fotbal. Formația noastră a avut un meci sinusoidal la Timișoara, pe Stadionul „Dan Păltinișanu”, împotriva echipei locale Poli.

Sepsi OSK a început foarte slab meciul, în prima repriză combinațiile noastre nelegându-se. Covăsnenii s-au mărginit la blocarea construcției adverse, fără veleități ofensive.

Apatia băieților lui Eugen Neagoe a fost taxată în minutul 23 când Hăruț a sprintat pe dreapta și a centrat la prima bară, de unde Roman a reluat, din câțiva metri, în Niczuly. Mingea a ajuns la Ciucur care a marcat fără probleme, deschizând scorul.

În continuare, bănățenii au avut inițiativa și alte câteva ocazii, dar Sepsi OSK nu a mai primit vreun gol până la pauza dintre reprize.

Meciul s-a schimbat radical în repriza secundă, formația noastră fiind cravașată puternic în vestiar de către antrenorul principal Eugen Neagoe. În minutul 50, fundașul dreapta Dalmau Martinez a pătruns spre centru și a șutat de la aproximativ 25 de metri. Mingea a fost deviată de Artean, și, luând o traiectorie curioasă, l-a depășit pe Straton, portarul timișorean, ajungând în plasă. Mobilizați de egalare, alb-roșii au mai avut câteva ocazii bune la poarta gazdelor.

Dominarea noastră teritorială s-a materializat în minutul 79, când noul intrat Benjamin Kuku a prins un șut excepțional de la 30 de metri, razant, balonul așezându-se în colțul plasei. După aceea, Obsivac a salvat la un șut din careu al lui Ciucur, la o fază care, în mod normal, ar fi trebuit să ne alarmeze.

Sepsi OSK s-a crezut, probabil, prea devreme câștigătoare, astfel că spre final a cedat inițiativa. Antrenorul gazdelor, Leo Grozavu, a propus o schimbare curioasă din punct de vedere tactic. El l-a înlocuit pe un mijlocaș de creație, Croitoru, cu un fundaș stânga reprofilat de nevoie în centru-atacant, Șeroni. Providența a făcut ca exact Șeroni să beneficieze, în minutul 89, de greșeli de plasament în lanț ale defensivei noastre, restabilind egalitatea.

Celebrul internațional Răzvan Raț, care a debutat la Timișoara în acest meci, a fost eliminat în prelungiri, pentru o intrare violentă, direct cu crampoanele pe glezna lui Kuku.

Scor final Poli Timișoara – Sepsi OSK 2-2 (1-0), iar echipa noastră pierde două puncte uriașe la adevăr. Este al treilea meci egal pentru noi, în toate meciurile de play-out existând, ce coincidență, gol în ultimul minut.

Este al doilea 2-2 consecutiv pentru Eugen Neagoe și compania și al doilea meci cu desfășurare identică, în care revenim de la 0-1 și suntem egalați în ultimele secvențe.

O victorie la Timișoara ar fi „îngropat” echipa de pe malul Begăi așa, presiunea ultimului loc, o veritabilă sabie a lui Damocles, resimțită din plin de ai noștri, rămâne, și pentru viitor, un obstacol suplimentar.

Clasamentul de play-out:

1.

Dinamo București

2

1

0

1

4:2

23

   

2.

FC Botoșani

2

0

2

0

0:0

22

   

3.

FC Voluntari

3

1

1

1

4:4

18

    

4.

Concordia Chiajna

3

0

2

1

2:3

16

    

5.

Poli Timișoara

3

0

1

2

2:4

15

    

6.

Gaz Metan Mediaș

3

2

0

1

4:5

14

    

7.

Juventus București

3

2

1

0

3:1

13

    

8.

Sepsi

3

0

3

0

5:5

13

 

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.