SPORT 1 februarie 2022

Piloţii de raliu se implică în campania de ajutorare a familiilor din Comandău rămase fără case

de Agerpres | 1675 vizualizări

Mai mulţi piloţi de curse s-au raliat Clubului Sportiv Auto Crono CV din Sfântu Gheorghe care a demarat o colectă de bani şi bunuri în beneficiul familiilor din Comandău rămase fără case în urma unui puternic incendiu izbucnit în urmă cu două săptămâni.

Campania „MakeHomeForThem” a fost iniţiată împreună cu clubul francez Aspromeca, co-organizatorul Winter Romania Historic Rally, competiţie care s-a desfăşurat la Comandău în perioada în care a avut loc incendiul.

„Organizatorul covăsnean Club Sportiv Auto Crono CV prin preşedintele Simon Arpad, cât şi cel francez, Club Aspromeca prin preşedintele Paul Lacombe, au demarat o campanie pentru a-i ajuta pe cei ce şi-au pierdut toată agoniseala de-o viaţă. Pentru cei ce nu cunosc exact întreaga poveste, în dimineaţa zilei de duminică, atunci când ediţia din acest an a Winter Romania Historic Rally îşi desfăşura ultima zi de concurs, un puternic incendiu a cuprins aproximativ 4 case, de unde focul s-a propagat până la cea de-a 8-a. Din cauza faptului că drumurile din apropiere au fost blocate de autospecialele salvatorilor, directorul de concurs a decis anularea ultimei probe speciale (Păpăuţi 2), pentru a nu periclita în niciun fel intervenţia lucrătorilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ba mai mult, autospeciala de stingere destinată competiţiei a fost direcţionată în cel mai scurt timp posibil către focar”, se arată într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, mai mulţi piloţi care au participat la Winter Romania Historic Rall au fost impresionaţi de tragedie şi s-au implicat în această campanie.

„Nici membrii Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi sportivi din Campionatul Naţional de Raliuri nu s-au dat înlături nicio secundă, nedorind să părăsească comuna aflată la peste 1000 de metri altitudine, fără să le trimită un ajutor însemnat, una din maşinile oficiale fiind umplută până la refuz cu articole vestimentare şi hrană. Nu doar atât, la mai puţin de 24 de ore de la tragicul eveniment, Simon Arpad şi Paul Lacombe, însoţiţi de reprezentanţii Primăriei şi Consiliul Local al Comunei Comandău le-au făcut o vizită familiilor afectate de tragedie, oferindu-le un ajutor financiar tuturor în parte. În cadrul campaniei #MakeHomeForThem s-au implicat deja sportivii şi membrii echipelor ce s-au aflat la startul ediţiei din acest an a Winter Romania Historic Rally, printre ei aflându-se şi Maxime Vilmot, un copilot francez cu o vastă experienţă (...) Totodată, Etienne Baugnee, Francois Cozette, Jeannie Chapin, Pascal Delporte şi Patrick Debussere au intrat în contact direct cu organizatorul de îndată ce raliul s-a sfârşit, pentru a contribui cu orice le stă în putinţă pentru ajutorarea celor aflaţi în nevoie”, se mai menţionează în mesajul postat pe reţeaua de socializare.

Preşedintele Clubului Sportiv Auto Crono CV, Simon Arpad, a declarat luni, pentru AGERPRES, că acţiunea va continua, ediţia din acest an a Winter Rally Covasna, una dintre cele mai îndrăgite competiţii automobilistice din România care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, fiind consacrată ajutorării persoanelor sinistrate.

Incendiul care a distrus opt case alipite a fost provocat de un scurtcircuit la instalaţia electrică dintr-o bucătărie, iar în urma acestuia 19 oameni, printre care şi trei minori, au rămas fără locuinţe.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.