SPORT 14 august 2019

Petiţie online pentru salvarea gimnasticii din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 952 vizualizări

O petiţie online, intitulată „Împreună putem salva gimnastica în Sfântu Gheorghe”, a fost lansată de antrenorul Liviu Botoş de la Clubul Sportiv Municipal, care solicită sprijinul comunităţii locale, şi nu numai, pentru a convinge autorităţile locale să asigure un spaţiu corespunzător de pregătire copiilor care frecventează secţia de gimnastică artistică.

Petiţia, adresată Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, prezintă „starea dezastruoasă” în care se află sala de gimnastică din cadrul Liceului Teoretic „Mikes Kelemen”, unde gimnaştii şi-au desfăşurat până de curând activitatea.

„Referitor la starea fizică a sălii de gimnastică din cadrul Liceului Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, unde se desfăşoară antrenamentele de gimnastică artistică al Clubului Sportiv Municipal, vă aducem la cunoştinţă următoarele: acoperişul clădirii se află într-o stare avansată de degradare, existând crăpături majore pe unde se infiltrează apa pluvială, pereţii prezintă, de asemenea, crapături mari şi deteriorări semnificative ale tencuielii exterioare, aceeaşi stare de deteriorare se regăseşte şi în compartimentările interioare (vestiare, toalete), nu doar la pereţii de rezistenţă şi acoperiş. Având în vedere cele prezentate, ne exprimăm profunda îngrijorare privind posibilitatea producerii unor accidente datorate stării precare a clădirii”, se arată în petiţie.

Apreciind sprijinul pe care autorităţile locale îl acordă sportului în general, iniţiatorul petiţiei solicită fie repararea clădirii, fie alocarea unui alt spaţiu în vederea continuării activităţii clubului.

„Cunoscând preocuparea dumneavoastră şi interesul deosebit pentru activităţile sportive şi calităţii vieţii copiilor, vă rugăm respectuos să binevoiţi a analiza situaţia prezentată şi a ne spijini pentru identificarea unei noi locaţii sau repararea clădirii actuale, astfel încât grupele de copii să îşi poată desfăşura activitatea sportivă în continuare”, se mai arată în documentul menţionat.

Petiţia online a fost lansată după un şir mai lung de demersuri făcute pe lângă autorităţi, atât direct, cât şi indirect, prin intermediul părinţilor şi al unor consilieri locali şi judeţeni.

De-a lungul timpului, Liviu Botoş a obţinut rezultate apreciabile atât ca antrenor, cât şi ca sportiv. În anul 2009, acesta a înfiinţat la Sfântu Gheorghe prima şcoală de gimnastică din mediul privat din România şi a introdus, în premieră în ţară, programul de fitness „Gymabstics”.

După o perioadă de aproape doi ani în care a lucrat ca antrenor de gimnastică în Emiratele Arabe Unite, la Dubai, Liviu Botoş a revenit acasă, la Sfântu Gheorghe, ca antrenor la secţia de gimnastică a Clubului Sportiv Municipal, propunându-şi să revigoreze gimnastica artistică, dar şi să determine cât mai mulţi copii să facă sport.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat pentru AGERPRES că sportul reprezintă o prioritate pentru autorităţile locale, adăugând că e convins că „se vor găsi soluţii şi pentru gimnastică”.

„Eu sunt convins că se vor găsi soluţii şi pentru gimnastică (...) Foarte multe probleme sunt din cauza faptul că nu s-a făcut descentralizarea pe diferite domenii şi, nefiind descentralizate, cluburile sportive municipale nu aparţin municipiilor, ci aparţin ministerelor (...) CSM Sfântu Gheorghe chiar avut performanţă şi chiar dacă am avut conflicte pe infrastructură eu pot doar să laud CSM Sfântu Gheorghe în ceea ce priveşte performanţa sportivă şi cred că şi acum avem o colaborare bună. Anul acesta vom finanţa şi activitatea CSM într-un mod semnificativ, dar, în mod normal, CSM ar trebui să aparţină de municipalitate. Foarte multe secţii care nu au reuşit să integreze în CSM au pornit pe cont propriu, iar, pornind pe cont propriu, de foarte multe ori au ajuns într-o stradă înfundată. Din păcate, aşa s-a întâmplat şi cu gimnastica şi cu handbalul”, a spus primarul Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.