SPORT 15 octombrie 2019

Peste 200 de persoane au acceptat provocarea Șugaș Race

de Daniela Luca | 759 vizualizări

Cine sunt câștigătorii celei de-a șaptea ediții 

La finalul săptămânii trecute, a avut loc o nouă ediție a celui mai mare eveniment de promovare a stațiunii Șugaș Băi din Sfântu Gheorghe, Șugaș Race, la care au luat parte peste 200 de participanți din toată țara, dar și din Ungaria. În ciuda evenimentului neplăcut de la ediția trecută, concursul de alergare montană a fost un succes anul acesta, spun organizatorii. 

Un număr de 215 participanți din județele Covasna, Harghita, Brașov, Cluj, Constanța, dar și din Ungaria au concurat sâmbătă, 12 octombrie, la patru probe în cadrul celei de-a șaptea ediții Șugaș Trail Run Race.  

Luând în calcul faptul că ediția de anul trecut a fost marcată de un eveniment cel puțin șocant, când pe traseul Raid concurenții riscau să fie răniți din cauza unei partide de vânătoare, numărul de participanți de la ediția de anul acesta a fost peste așteptări, spun organizatorii. 

 „A fost o ediție reușită și cu mai mulți participanți decât am sperat pentru că întâmplarea aia de anul trecut ne-a cam faultat. Inițial credeam că ne va strica mai mult socotelile, dar în final s-a dovedit că a fost în regulă. A ținut vremea cu noi, a fost poate chiar prea cald pentru alergare”, ne-a spus organizatorul evenimentului, Tiberiu Andrei Poștoacă. 

La traseu Hobby ce-a mai bună alergătoare s-a dovedit a fi Iuliana Stupu, iar la categoria masculin – Silviu  Stoica. Herman Maria-Gabriela și Etele Birtalan au fost cei mai rapizi de pe traseul Speed, iar pe Raid, primul a ajuns Kelemen Péter la categoria masculin și Ágnes Tuzson la feminin. De asemenea, un număr de 39 de copii au alergat la cursa destinată lor. 

„Soarele generos a întregit atmosfera acestei zile deosebite petrecute pe aceste meleaguri nemaivăzute de mine și, deși am participat la cursa Hobby , anul viitor voi reveni pentru a parcurge o cursă cu o distanță mai lungă . Felicitări organizatorilor, voluntarilor și să ne vedem și anul viitor”, scrie pe pagina de Facebook unul dintre participanți. 

Cea de-a opta ediție a concursului de alergare montană va avea loc pe data de 10 octombrie 2020. Organizatorii își propun să dubleze numărul de participanți, dar și să elimine recipientele din plastic de la punctele de hidratare. 

Evenimentul a fost organizat de Asociația Sportivă CovAlpin cu sprijinul Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Covasna și a Consiliului Local Sfântu Gheorghe.  

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.