SPORT 16 octombrie 2018

Peste 200 de participanți, la startul Șugaș Race

de Covasna Media | 992 vizualizări

Evenimentul a fost marcat și de o surpriză neplăcută

O nouă ediție Șugaș Race s-a desfășurat la sfârșitul acestei săptămâni în Munții Baraolt. La cea de-a 6-a ediție a concursului național de alergare montană au luat startul peste 200 de participanți din toate colțurile țării. Evenimentul a fost organizat de Asociația Sportivă CovAlpin cu suportul Asociației de Turism și Ecologie CovAlpin și cu sprijinul Direcției Județene de Sport și Tineret Covasna și a Consiliului Local Sfântu Gheorghe.  

Am avut aceleași 3 categorii deja „clasice”, respectiv 7, 17 și 27 km. Recordul cursei valabil pentru cursa regină de 27 km nu a fost însă doborât.

Câștigătorii curselor au fost:

Hobby:

  • Masculin: Arhir Darius (31:44), Candrea Ștefan (33:47) și Varga Csaba (35:15);
  • Feminin: Cazan Mădălina (38:31), Dénes Boglárka (39:19) și Tündérligeti Zsuzsánna (41:07);

Speed (17km):

  • Masculin: Péter Kelemen (1:21:29), Moldovan Bogdan (1:22:15) și Elekes István (1:27:21);
  • Feminin: Herman Maria (1:41:46), Suciu Monika Szilvia (1:47:13) și Echim Andreea (1:48:05);

Raid (27 km):

  • Masculin: Szokolszki István László (2:12:44), Vișan Laurențiu Florin (2:19:59), și Szígyártó László (2:25:41);
  • Feminin: Albu Mirela Luciana (2:44.19), Stănică Oana Ștefania (2:47:16) și Irimia Mihaela (2:55:34);

La Cursa Copiilor au luat startul aproximativ 40 de copii din mai multe categorii de vârstă, aceștia primind medalii și aplauze, fiind premiați la sfârșit.

Mulțumiri merg și către Serviciul Public Județean Salvamont Covasna care a asigurat securitatea traseelor și a participanților, fiind pregătiți să intervină în orice moment. De asemenea, prin cei de la IJJ Covasna și Poliția Locală Sfântu Gheorghe s-a asigurat ordinea în stațiune și în zona de start, ocazie cu care le mulțumim.

Mulțumiri speciale merg și către voluntarii din Clubul Sportiv ShowTime și Asociația Munțarilor Șprițul pentru sprijinul acordat în vederea unei bune desfășurări.

Eveniment cu surprize neplăcute

Îmi pare foarte rău că pe lângă enunțul cu știrea unui eveniment de succes trebuie să adaug și vești proaste, dar din păcate concurenții de pe traseul Raid (27km) au avut neplăcerea de a nimeri în mijlocul unei partide de vănătoare. Deși Asociația Sportivă CovAlpin a depus și primit -ca de altfel în fiecare an- cereri de permisiune pentru a marca traseul și a desfășura evenimentul (O.S. Hatod, RNP Romsilva, Natura 2000, Primăria Mun. Sf. Gheorghe), plus cerere de NEorganizare a vreunei partide de vănătoare/goană/pândă și înștiințări despre desfășurarea evenimentului+hartă (AJVPS Covasna) acestea au fost ignorate cu bună știință de către cei din urmă. Vom cere lămuriri suplimentare la cei de la AJVPS pentru situația creată și nu ignorăm deloc varianta unei plângeri penale întrucât participanții au avut de suferit, la fel și imaginea noastră  ca organizatori. Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi putut întâmpla dar faptul în sine că vii la un eveniment național de alergare montană și ajungi să alergi printre vânători cu puștile țintite și animale hăituite e ceva teribil de trist. Și periculos.

Rămâne de văzut și opinia lor, apoi continuăm demersul necesar pentru ca cei vinovați să răspundă.

Președintele Asociației CovAlpin, Tiberiu Andrei Poștoacă

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.