SPORT 8 aprilie 2019

Participare covăsneană la Vienna City Marathon

de Covasna Media | 871 vizualizări

Duminică, 7 aprilie, alergătorii secției de atletism a Școlii de Gimnastică Botoș Liviu au participat la ediția 36-a Vienna City Marathon - Austria, unul dintre cele mai faimoase concursuri de alergare din lume. La startul probelor de maraton, maraton ștafetă, semimaraton și 10 km au fost prezenți peste 35.000 de alergători, printre care și atleți din Sfântu Gheorghe, anume Oana-Mălina Negrea și Dan Suciu, la proba de semimaraton, iar Liviu Botoș la cea de 10 km.

Referitor la participarea la Vienna City Marathon, antrenorul Liviu Botoș a declarat: „Aveam maratonul de la Viena trecut în calendarul competițional încă de anul trecut și suntem foarte bucuroși că am putut lua parte la acest eveniment de anvergură mondială, unul dintre cele mai fastuoase maratoane de pe mapamond, o adevărată sărbătoare a atletismului, la care orice alergător visează să poată participa. A fost un eveniment sportiv de înaltă clasă, cu o organizare ireproșabilă și trasee excepționale. Startul a fost impresionant, de lângă zgârie-norii complexului ONU, s-a traversat Dunărea peste podul imperial Reichsbrücke, lung de 864 metri, pe acordurile festive, inconfundabile, ale Valsului Dunării compus de Johann Strauß. Traseul a trecut pe lângă Marea Roată Vieneză – Riesenrad din parcul de distracții Prater, faimosul drum circular Ringstraße, continuând apoi prin dreptul unor locuri emblematice ale Vienei, cum ar fi Opera Vieneză, Castelul Schönbrunn, Teatrul Curții Imperiale, Universitatea Vieneză, numeroase muzee reprezentative ale orașului și impunătoarea clădire a Primăriei.

A fost o experiență de neuitat, unde traseul plat și atmosfera senzațională au contribuit la atingerea obiectivului de a-mi îmbunătăți recordul personal pe distanța de 10 km, pe care îl stabilisem anul trecut la cursa din Dubai. Menționez cu plăcere și rezultatul excelent obținut de Oana Mălina Negrea în proba de semimaraton, la cea de-a doua ei participare la o competiție internațională. La rândul său, Dan Suciu a obținut un timp bun la proba de semimaraton, această competiție intrând în graficul său de pregătire pentru importantele curse la care va fi prezent în acest an. Alergătorul nostru urmează să participe la sfârșitul lunii mai la proba de alergare de 12 ore de la S24H-Campionatul Național de Ultramaraton pe șosea, iar în luna iulie va lua startul într-o competiție și mai dură, un ultramaraton montan, cu diferență de nivel mare și nivel de dificultate ridicat, la care se aleargă timp de 24 de ore. Menționez faptul că aceste concursuri extrem de dificile ale alergătorului nostru fac parte din programul său de verificare pentru Campionatul Mondial de 50 km ce va avea loc în luna septembrie a acestui an. Avem bucuria de a fi primit confirmarea din partea Federației Române de Atletism că Dan Suciu este chiar primul alergător validat la nivel internațional ca participant la cursa open din cadrul Campionatului Mondial de 50 km, la care sperăm să obțină un rezultat personal bun. Este o onoare și o mândrie deosebită să avem un participant de la clubul nostru la o competiție de o asemenea anvergură.

În continuare avem planuri de a participa la mai multe competiții interne și externe, următoarele concursuri din țară fiind Maratonul Internațional Wizz Air de la Cluj-Napoca și Brașov Marathon, iar în străinătate am confirmat deja participarea la Maratonul de la Skopje – Macedonia și Ultramaratonul de la Tryavna – Bulgaria. Mai avem în agendă participarea și la alte maratoane, cel mai probabil urmând să fim prezenți la cele ce se vor desfășura la Veneția, Istanbul, Batumi, Budapesta și Chișinău”. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.