SPORT 11 aprilie 2013

Oltchim pierde calificarea în ultimul minut

de Covasna Media | 550 vizualizări

Meci dramatic la Veszprem între Gyor şi Oltchim. Campioana României a ratat calificarea în finala Champions League deşi a condus tot meciul şi la un moment dat a avut 6 goluri diferenţă. În ultimele minute a mers prost și a marcat un singur gol, dar Oltchim se putea califica conducând cu 25-23. În ultimul minut a primit un gol care a stabilit scorul final  25-24 și eliminarea echipei române.

Învinsă pe teren propriu după un meci slab în care a limitat pe cât posibil pierderile, Oltchim a întors placa la Gyor şi a realizat un meci de poveste, exceptând ultimele minute când le-a tremurat mâna handbalistelor din Vâlcea şi calificarea a fost ratată la mustaţă.

Oltchim s-a instalat la conducerea jocului încă din debut şi a construit avantajul cu migală, astfel că după primele 30 de minute tabela arăta 14-10 în favoarea campioanei României.

Cu Silvia Navarro în zi de graţie, portăriţa spaniolă ajungând în finalul meciului la 51% procentaj de reuşită, Oltchim a ţinut bine în frâu ofensiva lui Gyor condusă de Gorbicz şi Loke.

Jocul bun a continuat şi în repriza secundă când diferenţa a crescut la cinci şi chiar şase goluri (24-18) cât arăta tabela cu 11 minute înaintea finalului.

Din acel moment atacul Oltchimului parcă şi-a încetat complet activitatea şi până la final doar Bulatovic a mai marcat o dată pentru 25-23, scor care califica formaţia din Vâlcea în finală.

Gyor a avut posesia la intrarea în ultimul minut, dar în pofida unei defensive de fier Loke a inventat o aruncare şi a surprins-o pe Navarro marcând pentru 25-24.

Chiar şi aşa nu era totul pierdut şi Oltchim putea merge în finală cu un singur gol marcat în ultimele secunde. Manea s-a grăbit însă şi pasa pentru Barbosa ajunsă pivot a fost interceptată.

Posesia a revenit în atac şi secundele s-au scurs dureros pentru Oltchim care, deşi a provocat prima înfrângere a sezonului celor de la Gyor, a ratat la fotografie calificarea în a doua finală a Ligii Campionilor din istorie.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.