SPORT 27 mai 2024

O minge şi două tricouri semnate de Duckadam, Dumitrescu şi Balint, licitate cu 2.200 de lei

de Agerpres | 845 vizualizări

O minge şi două tricouri semnate de câţiva dintre cei mai renumiţi fotbalişti români, Gabi Balint, Ilie Dumitrescu şi Helmut Duckadam, scoase la licitaţie de către Asociaţia Şcoala de Gimnastică Liviu Botoş din Sfântu Gheorghe în cadrul proiectului „Împreună pentru educaţie”, au fost adjudecate, vineri seară, de un bărbat din Sfântu Gheorghe cu suma de 2.200 de lei.

Este vorba despre tricoul Retro 7 Mai 86 Produs Oficial Steaua Bucureşti, replică a celor purtate de jucătorii Stelei în finala CCE de la Sevilla, semnat de Gabi Balint, tricoul de colecţie Generaţia de Aur 94, replică a celor purtate de jucătorii echipei naţionale a României la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, semnat de Ilie Dumitrescu şi mingea HD 86 Red Strike, semnată de Helmut Duckadam.

Licitaţia s-a desfăşurat online, pe contul de Facebook Şcoala Botoş Liviu şi s-a încheiat vineri seară, ultima ofertă venind din partea lui David Lajos, care şi-a adjudecat cele trei obiecte cu suma totală de 2.200 de lei.

Suma obţinută din vânzarea acestora va fi donată programului KinderEd - Educaţie după şcoală al Fundaţiei Diakonia din Sfântu Gheorghe, ce are ca scop reducerea abandonului şcolar.

Anul trecut, Asociaţia Şcoala de Gimnastică Liviu Botoş a scos la licitaţie un tricou şi o pereche de mănuşi semnate de renumitul portar de fotbal Helmut Duckadam, care au fost adjudecate de Cristian Denes din judeţul Harghita.

Acesta a oferit 1.010 lei pentru cele două obiecte, o replică a tricoului purtat de Helmut Duckadam în finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla din 1986 şi mănuşile HD86 Black & White, însoţite de un certificat de autenticitate, iar banii au fost folosiţi pentru achiziţionarea de rechizite şcolare pentru elevi.

Sursa foto: Scoala Botos Liviu/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.