SPORT 16 iulie 2021

Noi terenuri pentru dezvoltarea sportului de masă, construite în Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1317 vizualizări

Mai multe terenuri şi baze sportive vor fi construite în următoarea perioadă în municipiul Sfântu Gheorghe cu scopul de a sprijini dezvoltarea sportului de masă, printre acestea numărându-se complexurile sportive din cartierele Ciucului, Simeria şi Câmpu Frumos, precum şi din zona fostului lac de agrement din municipiu, au anunţat joi, autorităţile locale.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, studiile de fezabilitate pentru complexul sportiv din cartierul Ciucului, care se va întinde pe o suprafaţă de peste 7.000 de metri pătraţi au fost deja aprobate, iar proiectul tehnic este în curs de finalizare.

Acesta va include terenuri de minifotbal, badminton, volei, tenis cu piciorul şi facilităţi de fitness în aer liber.

Planurile tehnice pentru baza sportivă de la Câmpul Frumos, care va avea o suprafaţă de aproximativ 22.000 metri pătraţi şi va include un teren de minifotbal, baschet, tenis cu piciorul şi fitness în aer liber, precum şi tenis de masă, vor fi terminate anul viitor.

Autorităţile locale au anunţat, totodată, că până în 2023 vor finaliza lucrările de modernizare a stadionului mic din cartierul Simeria, care au fost începute în urmă cu mai bine de opt ani.

„În cazul modernizării Stadionului mic din cartierul Simeria, unde creşterile de preţuri ale materialelor de construcţii au dus la realizarea unei noi licitaţii, lucrările sunt estimate să se finalizeze în 2023 şi vor include dezvoltarea de terenuri multifuncţionale în aer liber (baschet, tenis, handbal, minifotbal) cu parcare subterană şi o sală de sport. Odată ce proiectul tehnic va fi finalizat, se aşteaptă ca lucrările să fie contractate în toamnă”, se arată într-un comunicat de presă, postat pe pagina de internet a Primăriei.

Tot până în 2023 se vor finaliza şi lucrările de reabilitare şi modernizare a fostului lac de agrement din zona Gării, care acum se află în paragină, unde vor fi amenajate spaţii de recreere şi sport în aer liber.

„Şi în cazul lacului de la Gară şi zona din jurul acestuia, odată ce va fi terminată reabilitarea, acesta va oferi locuitorilor o gamă largă de facilităţi sportive, inclusiv terenuri de baschet, minifotbal şi piste de alergare în jurul lacului. Proiectul se află în prezent în faza de contractare şi se estimează că va fi finalizat până în 2023”, se mai arată în comunicat.

Autorităţile locale au menţionat că doresc să amenajeze terenuri de sport pentru practicarea baschetului, a tenisului cu piciorul, a tenisului de masă şi şahului în spaţiile nefolosite dintre blocuri, cum ar fi cele de pe străzile Crângului şi Fabricii, precum şi deasupra primelor parcări supraetajate care vor fi construite în oraş.

„Există planuri de a crea terenuri de sport în zona dintre străzile Narciselor, Sporturilor şi Liliacului, unde acestea vor fi construite deasupra unei parcări supraetajate, în urma sugestiilor primite din partea locuitorilor. Acest proiect va necesita mai întâi elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Conform noului plan de dezvoltare urbană, care a fost deja adoptat, pe strada Banki Donat va fi construită o parcare supraetajată, deasupra căruia vor fi amenajate terenuri de fotbal şi de baschet, dar şi o sală de fitness. Această construcţie va înlocui facilităţile existente acum la sediul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport”, menţionează reprezentanţii Primăriei.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 16 iulie 2021
piine si circ
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.