SPORT 14 august 2018

Nicolae Tanovițchi a câștigat Turul Ținutului Secuiesc

de Covasna Media | 621 vizualizări

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc s-a încheiat cu victoria rutierului moldovean Nicolae Tanovițchi, cel care a câștigat contratimpul din etapa 4A, în ultima zi de competiție. Apoi, în etapa 4B, Tanovițchi și-a conservat tactic avansul în fruntea clasamentului general. Ultima etapă, desfășurată pe un traseu circular cu plecare și sosire la Miercurea Ciuc, a revenit stelistului Valentin Pleșea.

Tanovițchi, în vârstă de 24 de ani, este legitimat la echipa continentală harghiteană Team Novak. De altfel, competiția pe echipe a fost adjudecată chiar de către Team Novak.

Pe podium s-au mai situat rutierii ucraineni Oleksandr Prevar și Andryi Brataschuk. Prevar a fost cel mai bun cățărător al Turului, în timp ce Brataschuk a primit tricoul pentru cel mai bun sprinter. Olandezul Alex Molenaar s-a dovedit a fi cel mai bun tânăr ciclist, cucerind titlul la categoria U23. Daniel Crista, de la CSA Steaua București, câștigătorul prologului de la Sf. Gheorghe, a fost cel mai bun în clasamentul românilor, iar Kiss Gergely, legitimat la Epronex, a fost cel mai bun sportiv maghiar din caravană.  

La startul competiției s-au aliniat 62 de cicliști, însă numai 44 au terminat cursa de anduranță. Echipa națională a Republicii Moldova a abandonat in corpore, după trei etape.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.