SPORT 4 iulie 2018

Niciun jucător de la Sepsi în echipa campionatului

de Covasna Media | 522 vizualizări

Liga Profesionistă de Fotbal a dat publicității echipa campionatului Ligii I, ediția 2017-2018. Niciunul dintre echipierii Sepsi OSK Sf. Gheorghe nu se regăsește în garnitura ideală.

Sinteza statistică a ediţiei 2017/2018 se încheie cu prezentarea celui mai bun 11 al sezonului. Pentru alcătuirea echipei ideale s-au luat în calcul mai multe criterii:

- au fost incluşi fotbaliştii cu cel puţin 20 de meciuri jucate, care au bifat prezenţe în ambele faze, sezonul regulat şi play-off/out;

- indexul stabilit de fiecare jucător în campionatul 2017/2018;

- numărul de prezenţe în unsprezecele etapei alcătuit de Revista LPF la finalul fiecărei runde.

Portar

Giedrius Arlauskis (CFR Cluj / 30 ani / 26 jocuri) - A stabilit recordul sezonului de minute consecutive fără gol primit, 631 minute. A fost decisiv în play-off, când a apărat un penalty într-un moment dificil pentru clujeni. A devenit primul străin campion cu 3 echipe din Liga 1.

Fundaşi

Cristian Manea (CFR Cluj / 20 ani / 35 jocuri) - A fost fotbalistul cu cele mai multe minute jucate dintre cei care au evoluat pentru primele 6 clasate (3.150 minute). Prestaţia foarte bună din defensivă i-a adus 6 prezenţe în echipa etapei.

Bogdan Planic (FCSB / 26 ani / 22 jocuri) - Un fundaş cu un fizic impunător, greu de depăşit în duelurile fizice. În plus, s-a dovedit a fi periculos de fiecare dată când antrenorul l-a trimis în ofensivă, în contul său fiind trecute un gol şi o pasă decisivă.

Paulo Vinicius (CFR Cluj / 33 ani / 34 jocuri) - Experimentatul apărător brazilian a fost stâlpul defensivei clujenilor, precum şi un foarte bun om de gol. Cifre excelente stabilite în ediţia 2017/2018: 34 jocuri, toate integralist, 5 goluri, 2 pase decisive şi 7 prezenţe în echipa etapei.

Cristian Ganea (Viitorul / 26 ani / 34 jocuri) - Evoluţiile consistente din acest sezon i-au adus 9 prezenţe în echipa etapei, cifră pe care o mai găsim doar în dreptul lui Budescu. A înscris de 5 ori şi a contribuit la reuşitele dobrogenilor cu 5 assisturi.

Mijlocaşi:

Ciprian Deac (CFR Cluj / 32 ani / 34 jocuri) - Cu 11 pase decisive, decarul ardelenilor a fost cel mai bun din Liga 1 la acest capitol. Şi-a completat tabloul de campion cu 5 goluri şi 3 penalty-uri obţinute.

Constantin Budescu (FCSB / 29 ani / 27 jocuri) - Poate fi considerat artistul sezonului, asta datorită golurilor frumoase marcate direct din lovitură liberă, 4 din totalul celor 10 reuşite fiind izbutite astfel, paselor decisive şi driblingurilor spectaculoase. În total, a contribuit la 19 dintre golurile înscrise de bucureşteni.

Emmanuel Culio (CFR Cluj / 34 ani / 33 jocuri) - "Eroul de pe Olimpico" din urmă cu 10 ani s-a întors în vara trecută la Cluj pentru a pune umărul la câştigarea celui de-al 4-lea titlu din istoria CFR-ului. A făcut excelent legătura între compartimentul defensiv şi cel ofensiv. 8 goluri şi 5 pase decisive în 33 de meciuri.

Alexandru Mitriţă (CS U Craiova / 23 ani / 31 jocuri) - Un jucător care a intrat în inimile suporterilor craioveni prin driblingurile sale şi şuturile excelent plasate. A contribuit la clasarea oltenilor pe podium cu 12 goluri, două pase decisive şi două penalty-uri obţinute.

Atacanţi

George Ţucudean (Viitorul 20 jocuri, CFR Cluj - 14 jocuri / 27 ani) - A reuşit o performanţă fantastică: a câştigat pentru a 3-a oară titlul în ultimele 4 ediţii din Liga 1, cu 3 echipe diferite! În plus, graţie celor 15 goluri, a cucerit şi titlul de golgheter.

Harlem Gohere (FCSB / 30 ani / 31 jocuri) - A marcat de 15 ori şi a devenit primul jucător străin care a câştigat titlul de golgheter în tricoul roş-albaştrilor. Cifre formidabile în principala întrecere internă din România: 37 de goluri în 90 de meciuri.

Antrenor

Dan Petrescu (CFR Cluj / 50 ani) - După ce a reuşit una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului autohton, titlul cu Unirea Urziceni în 2009, s-a întors în România şi a format într-un timp foarte scurt o nouă echipă câştigătoare, alături de care a cucerit campionatul, devenind al 2-lea antrenor campion cu două echipe din provincie, după Constantin Cernăianu (Petrolul 1965/66, U Craiova 1973/74).

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.