SPORT 12 decembrie 2018

Naționala de fotbal tineret va avea adversari puternici în următoarele preliminarii

de Covasna Media | 605 vizualizări

Marți, 11 decembrie, la Nyon, a avut loc tragerea la sorți pentru Campionatul European de fotbal pentru tineret care va avea loc în Ungaria și Slovenia.

Naționala pregătită de Mirel Rădoi s-a aflat în urna a doua valorică, pe baza rezultatelor din ultimele trei campanii de calificare.

România va face parte din grupa a 8-a alături de Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord și Malta.

La calificările care încep în toamna anului viitor sunt eligibili pentru echipa națională U21 toți jucătorii născuți începând cu data de 1 ianuarie 1998.

Au fost trase la sorți 8 grupe de câte 6 echipe și una de 5. Se califică la EURO câștigătoarele celor 9 grupe, în timp ce primele două formații clasate pe locurile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă pentru ultimul loc la turneul final. Gazdele Ungaria și Slovenia sunt calificate din oficiu.

Preliminariile încep în perioada 18-20 martie 2019, însă pentru selecționatele calificate la EURO 2019 primele meciuri vor fi programate abia în perioada 2-10 septembrie 2019. În actuala garnitură de tineret sunt și doi jucători covăsneni, Rus și Ștefan, legitimați la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, ambii cu mari șanse de a prinde turneul final din vara anului viitor.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.