SPORT 31 octombrie 2023

Molnár Ede impresionează din nou lumea ciclismului

de Daniela Luca | 707 vizualizări

Sportivul a obținut cel mai bun rezultat al carierei

Ciclistul Molnár Ede din Sfântu Gheorghe, membru al echipei Dinamo BikeXpert Superbet, a devenit campion european în proba de mountain bike cross-country eliminator (XCE). Competiția a avut loc duminică, pe 29 octombrie, la Sakarya, Turcia. Sportivul ne-a spus că este cel mai bun rezultat obținut de el până acum. Victoria sa a fost cu atât mai impresionantă cu cât a reușit să îi depășească pe concurenții de talie mondială și să aducă titlul european în România.

Molnár Ede s-a impus în probabil cea mai explozivă probă din Mountain Bike și a arătat că este cel mai puternic dintr-un pluton care conținea nume mari precum Nils-Obed Riecker, Simon Gegenheimer sau Titouan Perrin-Ganier, notează federatiadeciclism.ro. 

Sportivul ne-a spus luni că este cel mai bun rezultat obținut de el până acum și că victoria a venit pe neașteptate.

Pe locul doi s-a clasat Titouan Perrin Ganier, din Franța, iar pe trei s-a situat ciclistul german Nils-Obed Riecker.

Federația de Ciclism din România l-a felicitat pe Molnár Ede pentru această realizare remarcabilă.

„Ede, ești EXTRAORDINAR! Mulțumim și felicitări!”, a scris conducerea instituției pe pagina de Facebook.

Aceeași sursă arată că după podiumul final, Ede Molnar a declarat organizatorilor: „Nu pot să cred, este minunat să aduc titlul în România. L-am avut pe Vlad Dascălu pe locul 1 la Europenele de XCO, iar acum este rândul meu. Cursa a fost nebună, nu îmi vine să cred că l-am bătut pe Tit (Titouan Perrin-Ganier) în primele două manșe, iar în cea de-a treia a fost incredibil. Fiecare manșă a fost un sprint lung de la început la sfârșit, iar când lui Theo (Theo Hauser) i-a căzut lanțul, am știut că eu voi câștiga”.

Federația de Ciclism mai scrie că Molnár Ede este unul dintre cei mai puternici rideri din România la ora actuală, multiplu campion național și balcanic la numeroase discipline și ocupant al podiumurilor celor mai importante competiții din România.

Anul trecut, sportivul și-a păstrat titlul Balcanic la XCO și a câștigat la XCE. Tot în 2022, a reușit să obțină și locul al III-lea la Campionatul European de XCE din Portugalia. 

Ciclistul ne-a împărtășit vara trecută că, pentru a se antrena și a fi constant în formă, pedalează zi de zi, timp de trei sau chiar de patru ore.

Cu Mondialele de XCE care urmează să aibă loc peste două săptămâni, Molnár Ede și-a exprimat speranța că va urca pe podium și acolo pentru a demonstra încă o dată determinarea, dar și nivelul său extraordinar de pregătire.

Sursă foto: Federația Română de Ciclism

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.