SPORT 18 aprilie 2018

Memorialul „Fogarasi Zoltán”, o reușită din toate punctele de vedere

de Covasna Media | 922 vizualizări

La Patinoarul artificial din Sf. Gheorghe a avut loc prima etapă a Memorialului „Fogarasi Zoltán” la hochei pe gheață. Într-o atmosferă de prietenie deplină, patru echipe au evoluat fără a se ține seama de scorurile înregistrate și fără a se întocmi clasament. Echipele participante, toate compuse din jucători amatori, au fost: HC Tg. Secuiesc, Vulpile Sf. Gheorghe, Kronstadt Brașov și Hópárducok Miercurea Ciuc.

Spectatorii, dar și jucătorii, au creat o frumoasă atmosferă pentru jocul de hochei și pentru sport în general. Ei s-au delectat și cu delicioasele produse specifice zonei, cum ar fi colac sau vestita pâine cu untură.

Fogarasi Zoltán este unul dintre marii hocheiști români ai anilor 60-70 din secolul trecut. Multiplu campion al României cu Steaua și Dinamo, Fogarasi a fost ani de zile titular în primele linii ale echipei naționale de hochei pe gheață a României. El a jucat la mai multe ediții de Campionat Mondial, precum și la Jocurile Olimpice.

A mai evoluat, în prodigioasa sa carieră, la Agronomia Cluj și la Unirea Sf. Gheorghe, de unde s-a și retras, dedicându-se meseriei de antrenor.

Un grup de inițiativă al sportului cu crose și puc, din Sf. Gheorghe, a strâns mai multe semnături și va iniția o petiție online pentru ca arena de gheață din Sf. Gheorghe să poarte numele regretatului jucător și tehnician. Deocamdată, aceste demersuri nu au găsit adresantul potrivit.

Patinoarul a fost construit din fondurile Academiei de Hochei a Ținutului Secuiesc, însă cedată spre folosință Consiliului Local Sf. Gheorghe, instituție care însă și-a declinat competența către o firmă privată, organizatoare de evenimente sportive. La rândul ei, aceasta a refuzat implicarea pe motiv că nu este în măsură să aleagă sau să schimbe denumirea patinoarului.

Petenții se vor adresa Academiei Ținutului Secuiesc în acest sens.

Redacția sport a publicației Observatorul de Covasna consideră că această idee, ca patinoarul să poarte numele lui Fogarasi Zoltán, este una foarte bună, motiv pentru care o și susținem public.

Fogarasi Zoltán a murit în luna martie a acestui an.

Atașăm acestui material o colecție fotografică surprinsă cu ocazia meciurilor de hochei pe gheață desfășurate sub egida Memorialului „Fogarasi Zoltán”.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.