SPORT 10 mai 2019

Medalion Hadnagy Attila

de Covasna Media | 1731 vizualizări

Sezonul 2018-2019 al Ligii I la fotbal este ultimul pentru cariera de jucător a emblematicului Hadnagy Attila, fost căpitan al echipei Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Iată câteva cuvinte, sintetice, despre cariera prodigioasă a atacantului covăsnean.

Hadnagy a debutat în 1998 ca jucător al formației Oltul Sfântu Gheorghe, unde a jucat până în 2004. Apoi, a semnat cu Petrolul Ploiești, echipă aflată în Liga a II-a, un contract de trei sezoane. În vara lui 2006, au existat oferte pentru el din partea unor cluburi din Liga I, dar auzind că FC Brașov este interesată de el, s-a decis să joace pentru ei în Liga a II-a. În sezonul 2007-2008, Hadnagy a fost golgeterul diviziei secunde, reușind să promoveze cu formația brașoveană în prima divizie. A debutat în Liga I la data de 26 iulie 2008, într-un meci câștigat împotriva Unirii Urziceni cu scorul de 1-0. A rămas la stegari până în 2012, când a devenit liber de contract, interval în care a strâns 106 meciuri și a marcat 10 goluri în Liga I pentru FC Brașov. La începutul lui 2013, a semnat un contract de 6 luni cu FC Botoșani, pe care a ajutat-o să promoveze, în premieră, în Liga I, marcând 5 goluri în 9 meciuri disputate în eșalonul secund. După promovare, Hadnagy și-a reînnoit contractul cu clubul botoșănean. A reușit să marcheze un gol împotriva fostei sale echipe în meciul FC Botoșani-FC Brașov, care s-a terminat 2-1.

La Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Hadnagy a fost artizanul promovării echipei din liga secundă, unde a fost golgeter. Golurile sale au salvat, în sezonul trecut, echipa de la retrogradare.

În afara activității sportive, Hadnagy este recunoscut ca un model de conduită în societate și în familie. La Botoșani, unde a evoluat o bună bucată de vreme, Hadnagy este, de asemenea, considerat un simbol al echipei locale de fotbal. Deplasările efectuate cu Sepsi OSK, la Botoșani, au însemnat plăcute momente de revedere a lui Hadnagy cu foștii colegi, conducători de club, dar și cu suporterii din oraș.

Handnagy a devenit deja președinte de club la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, preluând o parte dintre atribuțiile lui Csinta Samu, căruia îi expiră contractul la finele sezonului. Pentru el, noua funcție reprezintă o provocare la fel de mare ca aceea de fotbalist. ”Sunt conștient că momentul retragerii se apropie. Nu poți juca la nesfârșit, chiar dacă vrei. Sufletul este limitat de puterile trupului. Îi pot asigura însă pe suporteri că mă voi dedica la fel de mult și în noua funcție, precum am făcut-o în teren”, ne-a declarat Hadnagy Attila.   

Credincios, Hadnagy merge duminica, de câte ori programul îi permite, să asculte slujba religioasă. ”Este o obligație morală pentru noi toți să credem în Dumnezeu și să Îl slujim. De aceea mă simt foarte bine, mergând alături de familie, la biserică”, ne mai spune Hadnagy.

Pentru Hadnagy, meciul cu FCSB, de pe teren propriu, poate fi ultimul oficial disputat în fața suporterilor covăsneni.

Un drum se sfârșește... un altul începe.

Mulțumim pentru tot căpitane!

PS: Foarte probabil, Hadnagy Attila va fi în teren, fie și numai pentru câteva minute, la meciul cu FCSB, programat pe 11 mai, la Stadionul Municipal din Sf. Gheorghe, de la ora 21.00.

Suporterii sunt așteptați să îl salute pe cel care s-a dedicat total culorilor clubului și efigiei sportului covăsnean.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.