SPORT 29 mai 2018

Maria Raluca Artene, finalistă la Campionatele Internaționale ale României

de Covasna Media | 1209 vizualizări

În perioada 23-27.05.2018 s-au desfășurat Campionatele Internaționale de înot ale României, la bazinul olimpic Tolea Grințescu, din cadrul Complexului Sportiv Dinamo București. Au luat startul la această competiție peste 400 de sportivi, din 9 țări, înotători valoroși, medaliați la campionatele Europene, Mondiale și nu numai, participanți la Jocurile Olimpice: Danas Rapsys, Andrius Sidlauskas - Lituania, Theodora Drakou - Grecia, Viktoria Zeynep Guneş -Turcia, Tatiana Salcuţan - Republica Moldova, Robert Glință, Martin Daniel - Romania.

Acest concurs, a fost unul de seniori și juniori, având participanți cu categoria de vârstă cuprinsă între 14 - 17 ani / fete și 15 - 18 ani / băieți, juniori, 18 ani +/ fete și 19 ani +/ băieți, seniori.

Sportiva noastră, Maria Raluca Artene, legitimată la Asociația Club Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe, a participat și s-a calificat în toate cele trei finale ale probei de 50m, 100m și 200m spate. Toate aceste probe, preferatele sportivei (una dintre ele, 50m spate, i-a adus selecționarea în lotul național al României), au necesitat un efort sustinut, o concentare și implicare maximă, datorate concursului în sine, importanței acestuia, dar în special a valorii participanților, a celorlaltor concurente.

Toată țara, inclusiv covăsnenii, au avut posibilitatea să vadă acestă competiție și să o încurajeze pe această tânără speranță, în direct, pe micile ecrane, competiția fiind transmisă de către TVR HD.

Rezultatele tehnice ale sportivei covăsnene sunt:

- în proba 50m spate obține în finală timpul 31”86, un nou record personal, locul VI, 32”35 fiind timpul din serii/calificări;

- în proba 100m spate obține în finală timpul 1’09”44, locul X, 1’09”62 fiind timpul din serii/calificări;

- în proba 200m spate obține în finală timpul 2’32”13, locul XIII, 2’33”35 fiind timpul din serii/calificări;

Aceste reziltate reprezintă încununarea muncii, a eforturilor constante și continue, atât ale sportivei cât și ale antrenorului său.

Succesul este cu atât mai lăudabil, cu cât în toata acestă perioadă, Maria Raluca Artene, s-a pregătit și pentru un alt „campionat”, extrem de important pentru viitorul ei și anume examenul de capacitate.

„Consider că rezultatele obținute sunt foarte bune, felicitând-o cu acestă ocazie, eforturile fizice și mentale fiind maxime, existând în permanență dorința, nevoia de a excela atât în sport cât și la școală. Cu siguranță, susținerea permanentă a părinților, a profesorilor, a noastră, a tuturor a avut un rol important. Pe acestă cale, pentru sprijinul acordat în vederea participării la această competiție, vreau să mulțumesc Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe” - ne-a declarat antrenorul Grosu Ciprian.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.