SPORT 1 august 2017

Mădălina Linguraru, două medalii la Jocurile Francofoniei

de Covasna Media | 711 vizualizări

Noi medalii pentru România

La Abidjan, în Coasta de Fildeș, luptătoarea Mădălina Linguraru, legitimată la CSM Sf. Gheorghe, a reușit frumoasa performanță de a urca pe podiumul de premiere, de două ori. Mai întâi, la categoria de greutate 48 de kilograme, Mădălina Linguraru s-a impus, pe partea ei de tablou, în recalificări, adjudecându-și medalia de bronz.

Pe finalul competiției, organizatorii i-au rechemat în arenă pe luptători, pentru o competiție inedită, de lupte africane. Mădălina Linguraru s-a adaptat rapid la noul regulament și la noul cod de punctaj propus de acest sport foarte popular pe continental negru. Ea a produs surpriza turneului aferent categoriei de greutate de 50 de kilograme, câștigând medalia de aur.

Bilanțul luptătoarelor de la CSM Sf. Gheorghe, la Jocurile Francofoniei, s-a completat și cu bronzul cucerit de Incze Krista. O altă sportivă, tot la lupte, din Covasna, prezentă în delegația României, a fost Alina Popescu.

România a ocupat locul patru în clasamentul pe medalii la ediția 2017 a Jocurilor Francofoniei de la Abidjan, cu un total de 29 de medalii. Tricolorii au obținut la Abidjan 7 medalii de aur, 9 de argint și 13 de bronz.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.