SPORT 7 ianuarie 2013

Lionel Messi a fost desemnat, pentru a patra oară consecutiv, cel mai bun fotbalist din lume

de Covasna Media | 446 vizualizări

Argentinianul Lionel Messi a fost desemnat, pentru a patra oară consecutiv, cel mai bun jucător al lumii, într-o gală care a avut loc la Zurich. Starul Barcelonei i-a devansat pe colegul său de la culubul catalan Andrei Iniesta și pe fotbalistul lui Real, Cristiano Ronaldo.

Argentinianul a devenit primul fotbalist care a câştigat de patru ori „Balonul de Aur”, depăşindu-i pe olandezii Johan Cruyff (1971, 1973, 1974) şi Marco van Basten (1988, 1989, 1992) şi pe francezul Michel Platini (1983, 1984, 1985).

Messi, în vârstă de 25 de ani, a câştigat în 2012 Cupa Spaniei cu FC Barcelona şi a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor. El a înscris 91 de goluri în 2012, depăşind recordul germanului Gerd Muller (85 de goluri în 1972).

Antrenorul anului a fost ales Vicente del Bosque. Trofeul a fost acordat de Luiz Felipe Scolari, selecționerul Braziliei.

„Trebuie să le mulțumesc băieților. Este un privilegiu ca selecționer să conduci o astfel de selecționată. Cu toții am creat o astfel de comuniune. Este un trofeu la care toți antrenorii visează. Și eu mi-am dorit mereu să ajung în această ipostază. Sunt lucruri care apar demonstrând pasiunea pentru fotbasl. Trebuie să respecți fotbalul și fotbalul te va respecta“, a spus Del Bosque.

Toți jucătorii din echipa anului 2012 vin din campionatul Spaniei. Mai mult, 10 jucători sunt de la Real Madrid şi Barcelona: Iker Casillas - D. Alves, G. Pique, S. Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, Xavi - Iniesta, Messi, C.Ronaldo – Falcao.

ALTE PREMII

- Premiul pentru cel mai frumos gol al anului l-a primit Miroslav Stoch, de la Fenerbahce.

- Premiul Fair Play a fost oferit Federației din Uzbekistan.

- Premiul prezidenţial FIFA i-a fost dăruit lui Franz Beckenbauer. „Mulțumesc foarte mult. Sunt foarte emoționat. Am mai primit premii de-a lungul vieții, ca antrenor, conducător, jucător. Sunt foarte recunoscător pentru acest trofeu“, a spus Beckennbauer.

- Cea mai bună jucătoare de fotbal feminin este Abby Wambach.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.