SPORT 1 martie 2019

Liga I se vede și pe Facebook

de Covasna Media | 713 vizualizări
Sursa foto - LPF
Sursa foto - LPF

Derby-ul etapei a 25-a a oferit momentul intrării fotbalului românesc într-o nouă eră, cea digitală! Meciul FCSB - Universitatea Craiova, disputat în 24 februarie, pe Arena Națională, a reprezentat o premieră așteptată de toți fanii Ligii 1 Betano: transmiterea live pe platforma Facebook, informează Liga Profesionistă de Fotbal.

Transformarea digitală oferă posibilitatea vizualizării oricărui meci, din orice loc, folosind Facebook Watch. Acest trend este de acum prezent în fotbalul românesc, odată cu transmiterea meciului live pe Facebook dintre FCSB și Universitatea Craiova.

Începutul acestei transformării digitale are ca arhitecți Liga Profesionistă de Fotbal, cluburile din Liga 1 Betano, EAD.ro, Stadeum Sports, Grabyo și colosul digital Facebook.

Transmiterea meciului live pe Facebook a avut ca scop vizualizarea meciului doar în afara României, fără promovarea plătită și transmiterea pe cinci pagini de Facebook. Chiar dacă aceste date restrângeau publicul țintă, rezultatele transmiterii meciului online au arătat un grad ridicat de interes din partea microbiștilor români: 101.000 de suporteri au vizionat meciul, iar timp de 90 de minute au fost înregistrate 812 share-uri, 4.452 de reacții, la care se adaugă 2.402 de comentarii.

Proiectul creat de Stadeum Sports împreună cu EAD.ro, Liga Profesionistă de Fotbal, Grabyo și Facebook reprezintă dovada modului prin care cluburile de fotbal și ligile pot capitaliza pe piața globală a fotbalului din mediul online.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.