SPORT 2 februarie 2018

La Târgu Secuiesc, mediul privat susține sportul

de Covasna Media | 1613 vizualizări

Municipiul Tg. Secuiesc, din județul Covasna, se confruntă, din punct de vedere sportiv, cu o situație paradoxală. Interesul localnicilor pentru sport este, se pare, invers proporțional față de investițiile realizate pe acest palier, de către autoritățile locale.

KSE Tg. Secuiesc este un club sportiv de drept privat, care are contracte de asociere cu Consiliul Local Tg. Secuiesc și Primăria Tg. Secuiesc. Orașul cu 20 000 de locuitori se pare că este o veritabilă oază pentru sport în condițiile în care, la KSE sau la alte structuri, întâlnim secții performante de fotbal, futsal, baschet, patinaj artistic, patinaj viteză, judo, tenis de masă și așa mai departe.

Unul dintre conducătorii KSE Tg. Secuiesc, Adolf Lénárt, susține următoarele: ”La Tg. Secuiesc lumea iubește sportul și oamenii sunt foarte implicați. Toți doresc să își dea copiii la sport, motiv pentru care avem un club polisportiv cu multe activități. Agenda bogată generează însă cheltuieli pentru funcționarea echipelor, antrenamentele și participarea la competiții fiind costisitoare. Cred că autoritățile locale s-ar putea implica mai mult, deoarece mare parte a activității noastre este finanțată din bani proveniți din mediul privat. Acum avem și o altă problemă foarte neplăcută. Chiriile la săli, patinoar, baze sportive, au crescut foarte mult. Noi, de la club, trebuie să plătim către Consiliul Local, care administrează edificiile sportive. Ori acest lucru ne va mânca o parte consistentă din buget. Până la urmă, chiar dacă funcționăm sub pavilion privat, KSE este clubul comunității locale din Tg. Secuiesc”.

Pe parcursul acestei săptămâni, în mod repetat, am încercat să luăm legătura cu primarul din Tg. Secuiesc, Bokor Tibor, însă pe cale telefonică a fost imposibil, domnia sa nerăspunzând la numărul de serviciu.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, nu a răspuns, de asemenea, la telefon. Noi am încercat să îl contactăm în dorința de a ști dacă există posibilitatea ca, pe proiecte, Consiliul Județean Covasna ar putea ajuta KSE Tg. Secuiesc.

Poate că, după ce vor citi aceste coloane, cei doi menționați vor binevoi să comunice pe marginea acestei problematici.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.