SPORT 31 octombrie 2008

Imnul secuiesc a „bătut” imnurile României şi al Israelului consfinţiind primul succes diplomatic al Ţinutului Secuiesc

de Covasna Media | 958 vizualizări

Baschetbalistele şi oficialii au aşteptat degeaba intonarea imnurilor celor două state. Miercuri seara, publicul aflat în Sala Sporturilor „Kati Szabo” din Sfântu-Gheorghe pentru un eveniment istoric în sportul covăsnean şi anume primul meci al unei echipe din judeţ în cupele europene a asistat la o victorie a sportivelor şi o gafă a organizatorilor. Înaintea începerii meciului dintre CSŞ LMK Sfântu-Gheorghe şi Bnot Hasharon din Israel lumea aştepta intonarea imnurilor naţionale, după care conform obiceiului, sala să cânte imnul secuiesc. Deşi nu e o filosofie să apeşi două butoane buclucaşe, niciunul din organizatorii de la Sepsi Bc nu a reuşit să apese tasta corectă pentru a declanşa intonarea imnurilor. După câteva minute de fâstâceală, sala a început să cânte imnul secuiesc. Nedumerite, israeliencele s-au aşezat pe bancă, moment în care a început şi imnul din ...

Baschetbalistele şi oficialii au aşteptat degeaba intonarea imnurilor celor două state. Miercuri seara, publicul aflat în Sala Sporturilor „Kati Szabo” din Sfântu-Gheorghe pentru un eveniment istoric în sportul covăsnean şi anume primul meci al unei echipe din judeţ în cupele europene a asistat la o victorie a sportivelor şi o gafă a organizatorilor. Înaintea începerii meciului dintre CSŞ LMK Sfântu-Gheorghe şi Bnot Hasharon din Israel lumea aştepta intonarea imnurilor naţionale, după care conform obiceiului, sala să cânte imnul secuiesc. Deşi nu e o filosofie să apeşi două butoane buclucaşe, niciunul din organizatorii de la Sepsi Bc nu a reuşit să apese tasta corectă pentru a declanşa intonarea imnurilor. După câteva minute de fâstâceală, sala a început să cânte imnul secuiesc. Nedumerite, israeliencele s-au aşezat pe bancă, moment în care a început şi imnul din care nu s-a auzit nici măcar un vers, butoanele buclucaşe jucând din nou feste organizatorilor. Meciul a început prin urmare întro atmosferă de derută totală! Observatorul FIBA prezent la meci a fost indulgent cu gafele organizatorilor şi nu a penalizat în vreun fel echipa din Sfântu-Gheorghe.

Victorie importantă

Meciul din cadrul Grupei B a FIBA Eurocup s-a terminat cu rezultatul de 83 la 73 în favoarea vicecampioanelor României. Partida, una grea de alfel, a fost dominată de către covăsnence care au reuşit să termine toate cele patru reprize în avantaj. Meciul a fost unul tensionat, cu multe coşuri ratate de partea vicecampioanelor, dar şi cu foarte multe recuperări. Vass Ildiko & Co. au reuşit de mai multe ori să se distanţeze de israelience la diferenţe chiar de 12 puncte, dar acestea nu s-au lăsat şi au redus din handicap chiar pe finalul partidei când diferenţa era de doar 6 punce. Finalul a fost unul incendiar! Când mai era 1 minut şi 30 de secunde din partidă, arbitrii au dictat mai multe lovituri de pedeapsă pentru ambele tabere. Finalul a aparţinut însă echipei din Sfântu-Gheorghe.

Incidente şi în teren

Partida, chiar dacă nu a fost una dură, nu a fost lipsită de incidente. În repriza a 4-a, Vass Ildiko a fost nevoită să părăsească terenul datorită unei accidentări. Căpitanul echipei a fost lovit cu cotul peste ureche de către o jucătoare a echipei adverse, aceasta fiind obligată să părăsească terenul. „Am fost lovită cu cotul foarte puternic în ureche şi am ameţit, dar dacă meciul ar fi continuat cu încă o repriză aş fi putut să revin pe teren” a declarat Vass Ildiko. Următorul meci al fetelor de la CSŞ LMK Sfântu-Gheorghe se va disputa sâmbătă în compania celor de la MCM Târgovişte. Partida se va desfăşura în deplasare, unde vicecampioanele îşi vor întâlni fostele colege din sezonul trecut, Monica Brosovsky, Larisa Toma şi Elena Dincă. Miercurea viitoare se va disputa cel de-al treilea meci din cadrul Grupei B a FIBA Eurocup, când CSŞ LMK va întâlni, pe teren propriu, echipa franceză Challes-Les-Eaux Basket.

Viorel Iordan

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.