SPORT 3 august 2014

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au calificat în finală la Washington. Țintesc trofeul cu numărul 5 din 2014

de Covasna Media | 508 vizualizări

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor juca a șasea finală ATP din acest sezon, duminică, la Washington.

Ei s-au calificat în ultimul act al turneului organizat în SUA, după victoria obținută sâmbătă noaptea, împotriva cuplului Jonathan Erlich/Rajeev Ram.

Partida a durat puțin peste o oră și jumătate și a fost adjudecată de echipa româno-olandeză în două seturi, 6-4, 6-2. Cei doi au jucat foarte bine, au fost imperiali pe serviciu, pe care nu și l-au cedat niciodată, și au reușit trei break-uri.

Este a doua finală pe care jucătorul român o va disputa la Washington, după cea din 2011, alături de Robert Lindstedt. Cu acea ocazie, cei doi au fost învinși dramatic, de Michael Llodra și Nenad Zimonjic, cu 7-6, 6-7, 7-10. În duelul decisiv pentru trofeul de la această ediție, Horia și Jean-Julien îi vor înfrunta peSamuel Groth și Leander Paes.

Va fi a șasea finală jucată de Tecău și Rojer, iar bilanțul celor doi de până acum în aceste meciuri în 2014 este de 4 titluri și o înfrângere.

Pentru calificarea în finală, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer şi-au asigurat 42.180 dolari şi 300 de puncte ATP.

Dacă se vor impune în fața duo-ului australiano-indian, Horia și partenerul său vor fi recompensați cu 500 de puncte ATP și 93.460 de dolari.

Până în prezent, Horia Tecău (locul 30 ATP în clasamentul de dublu) a cucerit 20 de trofee la dublu în carieră, dintre care 4 în acest an, toate alături de Jean-Julien Rojer (Zagreb, Casablanca, București și s-Hertogenbosch).

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.