SPORT 28 februarie 2020

Grozavu (Sepsi OSK): Ne aşteptăm la un meci dificil; Poli Iaşi e o echipă rănită şi foarte periculoasă

de Agerpres | 2351 vizualizări

Antrenorul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Leo Grozavu, a declarat, joi, că se aşteaptă la un meci dificil cu Politehnica Iaşi, apreciind că aceasta este o echipă „foarte, foarte periculoasă”, dar şi „rănită” după ce a pierdut primele patru meciuri din sezonul de primăvară, prin urmare va lupta pentru victorie.

„Ne aflăm în preajma unui nou început de campionat, pentru că s-a terminat prima parte a sezonului regular şi începe play-out-ul, un alt campionat (...) Ne aşteaptă un play-out foarte, foarte disputat, în care trebuie să fim bine pregătiţi. Va fi un campionat în care echipele angrenate vor trebui să dea tot ce au mai bun pe teren pentru a nu intra în zona periculoasă şi a avea după aceea surprize neplăcute. Din acest motiv şi noi cred că ne-am pregătit destul de bine şi cred că acest prim joc ne prinde într-o stare mentală şi fizică suficient de bună încât să începem cu încredere acest play-out”, a declarat Leo Grozavu.

„Primul joc este cel mai important şi cel mai greu. Ştim cu toţii, Poli este o echipă cu multă experienţă, cu un antrenor cu foarte mare experienţă, în plus cred că avem dezavantajul de a fi jucat cu ei nu foarte demult şi din acest motiv, mai mult ca sigur, că partida pe care o vom avea mâine după-amiază va fi mult mai dificilă decât a fost la jocul din sezonul regular (...) Aşadar, cum am spus, întâlnim o echipă formată din jucători cu multă experienţă, o echipă cu un antrenor care cunoaşte foarte bine fotbalul românesc, are multă experienţă la nivelul băncii tehnice. Din acest motiv, întâlnim un adversar foarte, foarte periculos, nu în ultimul rând şi prin prisma faptului că au pierdut primele patru jocuri din acest sezon de primăvară din sezonul regular şi, mai mult ca sigur că, fiind o echipă rănită, vor veni şi vor încerca să mai salveze ceea ce este de salvat”, a continuat Grozavu.

Acesta a mai spus că vrea să înceapă în forţă play-out-ul pentru a se asigura că Sepsi nu va ajunge în partea de jos a clasamentului, care „creează fiori”.

„Sigur, e un pic ciudat că Sepsi Sfântu Gheorghe, o echipă care a acumulat atâtea puncte, intră cu o zestre mult diminuată de acea înjumătăţire, dar cum sunt atâtea lucruri ambigue şi de neînţeles în România, încă una în plus nu mai contează. Din acest motiv va trebui să fim extraordinar de bine pregătiţi şi cred că am reuşit să transmit şi băieţilor (...) Ne aşteaptă o săptămână foarte grea, cu trei jocuri, de aceea avem nevoie mâine de un rezultat bun care să ne dea încredere şi linişte ca să lucrăm aşa cum trebuie pentru ceea ce urmează”, a afirmat Grozavu.

„Fotbalul este un sport foarte periculos, nu prin ceea ce înseamnă efectiv ca şi contact, dar periculos pentru că atunci când ai un moment de slăbiciune poţi fi exploatat imediat, cum s-a dovedit de atâtea ori, şi, nu în ultimul rând, pentru că pe teren nu de fiecare dată câştigă echipa mai bună. Din acest motiv, echipele care au avut o primă parte a sezonului modestă au fost salvate de această înjumătăţire a punctelor, iar noi, care am făcut puncte ca să stăm într-o zonă liniştită, avem emoţii. Toţi cei care participă la acest play-out în cazul în care nu acumulează puncte în trei-patru-cinci jocuri, pot intra fără niciun fel de problemă în zona asta periculoasă care îţi creează fiori şi după aia, când intri sub presiune este mult mai dificil de gestionat. Nu ne dorim lucrul ăsta, ne dorim să începem bine acest play-out, ar fi foarte important pentru noi, am spus, pentru ceea ce urmează, să avem linişte, să putem să ne pregătim pentru partidele viitoare într-un mediu mult mai propice”, a spus tehnicianul.

„În pauza de iarnă (...) cei care au avut o primă parte a sezonului dificilă şi au văzut că nu funcţionează lucrurile au încercat să le schimbe, să îşi îmbunătăţească lotul de jucători. Unde a fost cazul s-a schimbat şi banca tehnică, e şi cazul Iaşului, şi automat echipele care au suferit în prima parte încearcă să îmbunătăţească şi, sigur, se pot reabilita, ca să zic aşa”, a adăugat tehnicianul.

Meciul dintre Sepsi OSK şi Politehnica Iaşi, programat în prima etapă din play-out, se va juca vineri, de la ora 18:00, pe stadionul municipal din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.