SPORT 19 iunie 2018

Germania și Brazilia debut cu stângul la Campionatul Mondial

de Covasna Media | 787 vizualizări

Duminică, 17 iunie 2018, la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia s-au disputat trei partide.

Mai întâi Serbia a învins cu scorul de 1-0 pe Costa Rica, unicul gol al meciului fiind marcat de Kolarov, direct din lovitură liberă. Serbia a devenit astfel a doua echipă balcanică de la turneul final, care debutează cu victorie fără gol primit, după ce Croația a trecut de Nigeria în week-end, cu 2-0.

Germania a oferit o surpriză neplăcută de proporții fanilor săi. Campioana mondială en-titre a fost învinsă de naționala Mexicului cu 1-0. Golul victorios pentru azteci a fost marcat de către Lozano, în minutul 35, la o fază de contraatac. Se poate spune, fără teama de a greși, că acest succes i se datorează antrenorului columbian Osorio, care a imprimat Mexicului un joc foarte tacticizat, iar schimbările produse în repriza secundă au fost mai mult decât inspirate.

Brazilia, cotată drept principală favorită la cucerirea trofeului, nu a depășit nici ea tracul jocului de debut la un turneu final de Campionat Mondial. Sud-americanii, având în componență cinci dintre foștii elevi ai lui Mircea Lucescu la echipa ucraineană Șahtior Donetsk, au remizat, 1-1, cu Elveția.

Formația din Țara Cantoanelor nu s-a temut de „firma” oponentei și, pe parcursul reprizei secunde, a reușit să restabilească egalitatea.

A fost delir și în loja comentatorilor, la Campionatul Mondial. Un comentator peruvian a plâns de emoție în timp ce se intona imnul național al țării sale, înaintea partidei cu Danemarca. Peru nu s-a mai calificat de 36 de ani la un turneu final. De asemenea, comentatorul televiziunii islandeze a avut un comportament greu de descris, exagerat de entuziast, în momentul în care Messi, starul argentinian, a irosit lovitura de pedeapsă acordată împotriva echipei sale.

Ieri, Suedia a trecut chinuit, în probabil cel mai urât meci al Mondialului, de Coreea de Sud cu scorul de 1-0. Golul a fost semnat de Granqvist, din lovitură de pedeapsă, acordată după consultarea sistemului de video arbitraj.

Înainte de închiderea ediției noastre tipărite am mai asistat și la meciul dintre Belgia și Panama, 3-0 pentru diavolii roșii, după o primă repriză albă. În poarta centro-americanilor, dinamovistul Penedo nu a putut să facă minuni.

Cupa Mondială continuă...

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.